Призвани сме да браним ценностите от Илинденско-Преображенското въстание. Това каза

...
Призвани сме да браним ценностите от Илинденско-Преображенското въстание. Това каза
Коментари Харесай

Николай Денков: Призвани сме да браним ценностите от Илинденско-Преображенското въстание

Призвани сме да браним полезностите от Илинденско-Преображенското въстание. Това сподели министър-председателят на Република България Николай Денков по време на церемонията за честването на 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, съобщи кореспондент на " Фокус ". 



" Втори август е знак. На тази дата преди 120 години българите в Македония и Одринска Тракия потвърждават, че концепцията за демократска република, в която българи, турци и евреи ще бъдат равноправни във всяко отношение не е увиснала на бесилото дружно с Левски. Тази концепция придава смисъл и вдъхва геройство на хиляди борци, които жертват живота си в името на свободата и равенството на сред всички народности ", съобщи министър-председателят.

" Илиндеснко-Преображенското въстание е събитие с изключително висока историческа стойност за актуалната българска нация, тъй като поривът за независимост не е егоистично-националистически. Идейното знаме на тази независимост е цялостната автономност на Македония и Одринско с равни права, равни отговорности, равни отговорности и равни благоприятни условия за развиване на всички общности, без разлика от етнос и религия ", сподели той.

" Подобни промени са обещани от Берлинския контракт от 1878 година, само че в никакъв случай не се осъществят в западащата Османска империя. Не е инцидентно, че българите са движещата мощ в най-масовото въстание против османската империя в тези земи. Географските области на Македония и Одринска Тракия по това време са най-многочислената и политически най-активната част от другояче разнородното население ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР