Призоваваме Нинова незабавно да върне мандата и президентът в най-кратък

...
Призоваваме Нинова незабавно да върне мандата и президентът в най-кратък
Коментари Харесай

Тома Биков: Нинова незабавно да върне мандата

Призоваваме Нинова неотложно да върне мандата и президентът в най-кратък период да насрочи предварителни парламентарни избори
 „ За нас е извънредно несвоевременно и тревожно, че Корнелия Нинова ще върне мандата на 15 август. За нас това е тъпчене на българската Конституция, която дефинира, че третият мандат се дава, с цел да бъдат водени договаряния за държавно управление, а не да бъдат решаван въпросът с КЕВР ”. Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ пред публицисти в Народното събрание.

Той е безапелационен, че третия мандат не се дава, с цел да бъдат направени стотици назначения и съмнителни покупко-продажби, а с цел да бъде формирано държавно управление.

„ Изводът, който си вършим, е че Нинова погазва Конституцията или най-малкото не съблюдава нейния дух. Тя предава както доверието на българските жители, по този начин и на президента Радев, който и даде мандата, с цел да направи държавно управление ”, съобщи Биков.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия няма да сформират държавно управление, а симулират договаряния.

„ Те, в случай че мислеха да сформират държавно управление нямаше да върнат мандата на 15 август. Те щяха да създадат държавно управление и по-късно да вземат решение всички останали въпроси, които би трябвало да бъдат решавани от постоянно държавно управление, а не от такова в оставка и от парламент без болшинство. Това е разграждане на българските институции и директна стъпка към разпад на българския политически живот и българските институции.  Призоваваме Нинова неотложно да върне мандата  и президентът в най-кратък период да насрочи предварителни парламентарни избори ”, добави Биков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР