“Признаването на републиките значително ще влоши позицията на Русия в

...
“Признаването на републиките значително ще влоши позицията на Русия в
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев: Нищо чудно на картата да се появят две украински държави

“Признаването на републиките доста ще утежни позицията на Русия в международната политика. Ще провокира неодобрение в европейските и освен в европейските страни”.

Това сподели проф. Михаил Станчев, учител в Харковския университет, пред Калин Манолов в предаването “Алтернативата”.

“Нашите несигурни съдружници може би към този момент схванаха какво е същинското лице на политическото управление на Кремъл”, уточни проф. Станчев.

“Путин вижда едно - че към този момент нито Европа, нито Съединени американски щати ще го спре”, счита той.

“Генералната тактика на европейската дипломация избира разрешаване на въпроса по дипломатически път. Виждате обаче, че с договаряния нищо не става. Никакви естествени договаряния не може да се водят с Москва”, безапелационен беше проф. Станчев.

“Диалог с Путин доста мъчно се води”, уточни той.

“Половината ми студенти са от Донбас. Техните родители, братя, сестри са в Донбас. По техните думи - на моите студенти, оповестиха готовност на мъжете до 60 години, сякаш доброволна готовност. Жените, старите хора и деца им е позволено да заминат за Русия. Уж 700 хиляди бежанци, по последни данни чуваме за 70 хиляди бежанци. Сепаратистките отряди остават в Донбас. Целта на Путин е да ги накара да се бият, към този момент имаше опити на сепаратисти да тръгнат в посока Мариупол”, сподели още професорът.

“Мисля, че Путин не си отива. Наивно е да допускаме, че той ще си отиде. Системата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), която е ръководеща в Русия, няма да съобщи властта си толкоз бързо. Докато Путин дава отговор на техните условия, ще седи на власт, до момента в който може. През 2022 година има 100-годишнина от образуването на някогашния Съветски съюз. Нищо чудно Путин да стартира да осъществя своя проект да стигне до Киев и на картата да се появят две украински държави”, приключи той.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР