Призната от древни времена и по цял свят е ползата

...
Призната от древни времена и по цял свят е ползата
Коментари Харесай

От ябълки може и да напълнеете

Призната от антични времена и по целия свят е изгодата от ябълките. Този плодове са цялостни с витамини и антиоксиданти, само че съдържат и фруктоза! Ето за какво, в случай че сте решили, че ще отслабнете с ябълки и по през целия ден се тъпчете с тях, няма да постигнете задачата си.

Британски диетолози, представени от " Дейли Мейл ", предизвестяват искащите да се избавят от насъбраните през зимата непотребни килограми, че в последна сметка плодовете може да бъдат нож с две остриета за шишковците.

" Хората обаче не помнят, че като всички храни и плодовете съдържат калории. А всеки знае, че от тях се пълнее ", споделя лекар Карел льо Ру от " Империал колидж " в Лондон.

Тя споделя наблюденията си от пациенти, които са желали да отслабнат, само че не са успявали, точно тъй като са поглъщали плодове в неограничени количества.

" Имала съм пациенти, които не могат да схванат за какво са с наднормено тегло, откакто се хранят здравословно. Оказва се, че одобряват прекалено много плодове или пият сокове по през целия ден. Така обаче гълтам 300 ккал за няколко минути ", коментира диетоложката.

Нейната колежка доктор Усрула Аренс от Британската асоциация на диетолозите я добавя: " Ябълките и бананите съдържат фруктоза. Тя не кара човек да изпитва чувство за насищане. Когато се поема захар обаче, в организма се отделя хормонът инсулин. Той от своя страна праща сигнал до мозъка, че сме яли задоволително. С фруктозата не става по този начин ".

И изяснява: " Когато хапваме плодове, не се включва вътрешният ни бутон " стоп " и по тази причина можем да изядем огромно количество плодове и да трупнем килограми ".

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР