Призивите за хуманитарна пауза се увеличават, след като агенцията на

...
Призивите за хуманитарна пауза се увеличават, след като агенцията на
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Призивите за хуманитарна пауза се увеличават, тъй като палестинците в Газа нямат храна и вода

Призивите за филантропична пауза се усилват, откакто организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци рапортува за междинния палестинец в Газа оцелява с две части самун дневно и мощно лимитирано количество вода

От Associated Press, 4 ноември 2023 година, 00:41 ч.

Призовава за филантропична пауза се усили с отчета на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, че междинният палестинец в Газа претърпява с две части самун дневно и единствено една от трите линии за водоснабдяване от Израел работи.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели в петък, „ Вървим с цялостна пара напред “, в случай че заложниците, държани от Хамас, не бъдат освободени. Израелските войски се приближиха в допълнение към град Газа, като започнаха целенасочени офанзиви против бойни кафези там.

Броят на палестинските жертви във войната Израел-Хамас доближи 9227 съгласно към ръководеното от Хамас Министерство на здравеопазването в Газа. В окупирания Западен бряг повече от 140 палестинци са били убити при принуждение и израелски набези.

Повече от 1400 души в Израел са били убити, множеството от тях в офанзивата на Хамас на 7 октомври, която стартира боевете, и 242 заложници бяха взети от Израел в Газа от въоръжените групи.

Приблизително 1100 души са напуснали линията Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа от сряда според явно съглашение сред Съединените щати, Египет, Израел и Катар, което посредничи с Хамас.

В момента:

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > 1. Израел депортира хиляди палестински служащи назад във военната зона на Газа.

2. Хондурас става следващата страна от Латинска Америка, която отзова своя дипломат в Израел.

3. Укрепената подземна кръвна банка на Израел обработва невиждани количества, до момента в който войските се придвижват в Газа.

4. Настроението на цяла Газа наподобява беше канализирано в прочувствен изблик по малкия екран онлайн поради гибелта на кореспондент.

5. Служител на Организация на обединените нации споделя, че междинният палестинец в Газа живее с две части самун дневно.

6. Блинкен предизвестява Израел, че филантропичните условия в Газа би трябвало да се подобрят.

7. Намерете повече от отразяването на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war.

Ето какво се случва в последната война сред Израел и Хамас:

ДЖАКАРТА, Индонезия — Индонезия изпрати партида филантропична помощ за хората в Газа в събота, първата от началото на последната война сред Израел и Хамас.

Помощта от 51,5 тона беше изпратена непосредствено от президента Джоко Видодо от военновъздушната база Халим Перданакусума в Джакарта. Видодо сподели, че здравното съоръжение, храната, одеялата, палатките и други доставки идват както от държавното управление, по този начин и от индонезийски цивилни, събрани от филантропични организации.

Помощта ще бъде превозена в събота с два самолета Hercules и товарен аероплан Airbus до летище Ел Ариш в Египет. Индонезия, най-населената нация в света с мюсюлманско болшинство, от дълго време е мощен покровител на палестинците. Страната няма публични дипломатически връзки с Израел.

„ Това е форма на индонезийска взаимност, форма на угриженост на индонезийците за човечеството “, сподели Видодо, „ тъй като филантропичната покруса в Газа е неприемлива и би трябвало да бъде спряна допустимо най-скоро. “

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ — Шефът на Организация на обединените нации възобнови настояването си за филантропично преустановяване -пожар в Газа, казвайки, че цивилни „ са били обсадени, отказана им е помощ, убити и бомбардирани от домовете им “ в продължение на съвсем един месец в отмъщението на Израел след изненадващите офанзиви на Хамас.

Генералният секретар Антонио Гутериш сподели в изказване късно в петък, че е „ ужасяващ от докладваното нахлуване в Газа против ескорт на кола за спешна помощ пред болница Ал Шифа “, като назова изображенията на тела, разпръснати по улицата, „ разтърсващи “.

Генералният секретар сподели, че интернационалното филантропично право би трябвало да се съблюдава, в това число отбрана на цивилни лица и гражданска инфраструктура — и неизползване на цивилни като човешки щитове. Той също по този начин прикани за доставка на филантропични доставки в Газа „ в мащаб, съпоставим с тази трагична обстановка “. Мая! вода! Вода! " в този момент е рефренът на хората по улиците на Газа, сподели в петък шефът на Газа за UNRWA, организацията на Обединените народи за палестинските бежанци.

Томас Уайт разказа Газа като " сцена на гибел и заличаване. " Нито едно място не е безвредно в този момент, сподели той, и хората се опасяват за живота си, бъдещето си и че няма да могат да изхранват фамилиите си.

UNRWA е подкрепяйки към 89 пекарни в Газа, целящи да доставят самун на 1,7 милиона души, сподели Уайт във видео брифинг пред дипломати от 193-те държави-членки на Организация на обединените нации.Средният човек в Газа живее с две части самун, направени от брашно, което Организация на обединените нации имаше насъбрани на територията, сподели той.

Но „ в този момент хората към този момент не търсят самун. Търсят вода “, сподели той.

Заместник-координаторът на Организация на обединените нации за Близкия изток Лин Хейстингс, която е и филантропичен координатор за палестинските територии, сподели, че единствено една от трите линии за водоснабдяване от Израел работи и „ доста хора разчитат на солени или солени подпочвени води, в случай че въобще има такива. ”

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР