Призив към властите в Европа да не затварят училищата, когато

...
Призив към властите в Европа да не затварят училищата, когато
Коментари Харесай

СЗО заклейми дистанционното обучение. Училищата отворени

Призив към управляващите в Европа да не затварят учебните заведения, когато подхващат превантивни и ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19, насочи през днешния ден Световната здравна организация. Тя установи, че онлайн образованието е нанесло повече вреди.

На континента четири поредни седмици се следи засилено предаване на коронавирусната зараза.

" Миналата седмица, с наближаването на зимата, повече от половината страни в европейския район оповестиха за доста нарастване на броя на инфекциите с COVID-19 във всички възрастови групи ", се отбелязва в известието.

В този подтекст 45 страни и територии предлагат учебните заведения да останат отворени за присъствено образование, седем страни са избрали цялостно или отчасти затваряне на учебни заведения, а две страни предлагат отдалечено образование.

СЗО счита, че спирането на образованието на децата би трябвало да бъде последна мярка.

" Широко публикуваното затваряне на учебни заведения през предходната година, което прекъсна образованието на милиони деца и младежи, нанесе повече вреди, в сравнение с изгоди, изключително за психическото и общественото благоденствие на децата. Не можем да повтаряме същите неточности ", разяснява ръководителят на организацията за Европа Ханс Клюге.

Вместо затваряне на учебни заведения, СЗО предлага необятен набор от ограничения като физическа отдалеченост, постоянно миене на ръцете, носене на маски, вентилация в класните стаи и повишен достъп до проби, изключително в местата с висока степен на разпространяване.

" За да се понижи въздействието на COVID-19 през идващите месеци, е жизненоважно решенията на държавните управления и на обществеността да се основават на данни и доказателства, с разбирането за това, че епидемиологичната обстановка може да се промени и че нашето държание би трябвало да се промени дружно с нея. Науката би трябвало да има преимущество пред политиката. Дългосрочните ползи на децата би трябвало да останат приоритет. Разполагаме с по-ефективни принадлежности за справяне с този проблем ", добавя Клюге.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР