Призив към украинската църква да обяви Владимир Путин за сатана

...
Призив към украинската църква да обяви Владимир Путин за сатана
Коментари Харесай

Съдбовно решение! Обявяват ли Путин за сатана?

Призив към украинската черква да разгласи Владимир Путин за дявол насочи секретарят на съвета по национална сигурност Олексий Данилов. Руският патриарх Кирил също е демон, добави Данилов.

Той се включи в продължаващия спор за това дали православната черква би трябвало да остане в световноизвестния манастирски комплекс Киево-Печорска лавра. И от името на украинското управление настоя църквата да се дистанцира от Москва, съобщи ДПА.
-->
Ако нямате връзки с Русия, тогава публично кажете довиждане, кажете, че Путин е дявол, сподели Данилов.

Православната черква на Украйна (ПЦУ) е самостоятелна от съветско наставничество. До месец май другият клон на православната черква в страната -  Украинската православна черква (УПЦ), беше подчинена на Московската патриаршия. По това време УПЦ публично се отхвърли от Москва и осъди войната на Русия против Украйна, подредена от Путин.

Украинските управляващи обаче не престават да подозират УПЦ в съдействие с Москва. Нейни обекти на няколко пъти бяха претърсвани от управляващите в Киев.

Договорът за наем на УПЦ за прилагане на историческия източноправославен пещерен мъжки манастир Киево-Печорска лавра беше преустановен.

В резултат митрополит Павел Лебед, свещеник на манастира, разкритикува украинския президент Володимир Зеленски и помоли да остане в Киево-Печорската лавра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР