Призив към индустрията да подкрепи визията за технологични стандарти при

...
Призив към индустрията да подкрепи визията за технологични стандарти при
Коментари Харесай

Пътят към по-добро онлайн касово преживяване започва днес

Призив към промишлеността да поддържа визията за софтуерни стандарти при онлайн извършването на покупки за прекосяването към събирането на данни при разплащане само посредством токени
 Днес одобряваме за даденост това какъв брой елементарно и комфортно е потреблението на карта за заплащане на артикули в някой от 50-те милиона магазини, които одобряват Mastercard по целия свят. Отиваме на касата и разбираме по какъв начин тъкмо можем да използваме нашата карта или устройство.

Сега обаче, извършването на покупки е по-различно, в сравнение с преди 10 години. Съвременният човек употребява интернет и мобилни устройства, с цел да пазари и съхранявате данните си за заплащания в безчет устройства и онлайн платформи.

Всъщност, по данни на промишлеността, мобилната търговия бележи растеж от съвсем 20% за миналата година. Или казано другояче времето, през което използваме и управляваме все по-малки екрани за сметка на обичайните настолни компютри, се усилва от ден на ден. Малките екрани слагат своите провокации – от въвеждането на данните за заплащане или пък ограничението на това кои варианти за заплащане търговецът може да демонстрира.

Ето за какво по-рано през седмицата Mastercard разгласи поддръжката си за новата рамка на EMVCo Secure Remote Commerce (SRC), въведена предходната година. На индустриално събитие в Лас Вегас софтуерната компания прикани търговците, медиаторите, издателите на карти и други софтуерни играчи да се причислят към тях, като обезпечат на потребителите си еднообразно лесни, сигурни и комфортни способи за заплащане във всеки браузър и всяко устройство.

Всичко е въпрос на опит

Дигиталната тактика на Mastercard е подчинена на даване на най-високо качество преживяване, сигурност, бистрота и дискретност за потребителите. А по тази причина е нужна поредност.

Подобно на единния, типов приемен терминал на касите в магазините, SRC може да се приложи като един общ разплащателен бутон.

Mastercard има вяра, че SRC ще обезпечи по-последователно касово разплащане за потребителите и ще понижи с няколко стъпките, реализирани при потребление на разнообразни уеб сайтове и ще направи доста по-лесно за търговците да внедрят токени за данните и по този метод да усилят % на утвърждение.

Съществува опция SRC стандартите за заплащания да се ползват паралелно със стандартите на W3C браузъра, с цел да обезпечат още по-голямо улеснение на потребителите и търговците. Mastercard ще употребява тези стандарти като основа за създаване и предложение на спомагателни, разнородни функционалности и преимущества за своите консуматори.

Сигурност на всички места

Точно както EMV чипът способства за сигурността във физическия свят, токенизацията на всички места е от решаващо значение за подсигуряването на цифровия свят. Днес съвсем 75% от всички карти в международен мащаб са подготвени да бъдат токенизирани. Един свят единствено с токени е наоколо и SRC ще поддържа това, бидейки основан на стандартите за токенизация. Това прави акредитивните документи безполезни за измамниците и понижава риска за търговците. И, което е доста значимо – дава на потребителите изясненост къде се съхраняват и по какъв начин се употребяват техните данни.

Чрез токенизацията и криптирането, Mastercard ще даде на потребителите успокоение без значение от метода, по който те избират да платят. В SRC тези старания за сигурност с търговци, цифрови портфейли и уеб платформи ще бъдат допълнени от автентификация на EMV 3DS, биометрични данни, както и  услуги за разкриване и мониторинг на измами, учредени на изкуствен интелект.

Днес е единствено първата стъпка. Mastercard ще продължи да споделя всички новости за пътуването си в тази област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР