Посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в САЩ се

...
Посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в САЩ се
Коментари Харесай

Ердоган отлага посещението си в САЩ

Посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Съединени американски щати се отсрочва, съобщи Reuters, като се базира на турски формален представител.

Срещата сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и американският му сътрудник Джо Байдън в Белия дом планувана за 9 май, беше отсрочена ", е съобщил източник на английската организация, представена от " Фокус ".

Срещата сред Ердоган и Байдън беше планувана за 9 май, само че предходния ден представителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че графикът на американския президент Джо Байдън към момента не включва диалози с турския му сътрудник и Белият дом няма да разяснява този въпрос.

Hürriyet заяви по-рано, че Ердоган не е давал инструкции за анулация на плануваното пътешестване до Съединените щати. Същият вестник, базирайки се на източници, заяви, че Израел и някои кръгове в Съединените щати се пробват да провалят визитата поради срещата на Ердоган с ръководителя на политическото крило на ХАМАСА Исмаил Хания.

Според източниците на турския вестник появяването на фотография на Байдън с Ердоган след публикуването на фотография на Ердоган с Хания ще се схване неприятно, поради идните избори в Съединени американски щати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР