Приятелството между нашите две страни стана още по-важно, откакто Путин

...
Приятелството между нашите две страни стана още по-важно, откакто Путин
Коментари Харесай

Германия и Великобритания обединени срещу руската агресия в Украйна

Приятелството сред нашите две страни стана още по-важно, откогато Путин предприе варварската си офанзива против Украйна, която докара до война на нашия континент. Знам, че Англия и Германия споделят възприятието на смут и омерзение от бруталността, включително бомбардиране на бежанци, бягащи от домовете си тази заран.

Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън по време на конференцията си в Лондон с немския канцлер Олаф Шолц. 

Той осъди офанзивата на гарата в Източна Украйна, при която загинаха най-малко 39 души, а десетки други бяха ранени.

Германия и Обединеното кралство споделят убеждението, че Путин би трябвало да се провали в Украйна.

Ето за какво ние работим заедно с страните от Г-7, с цел да засилим глобите си към всеки дирек на съветската стопанска система,  като отрежем средствата за нейната военна машина.

Обединеното кралство и ЕС обявиха нови наказания тази седмица, а тъкмо през днешния ден ние във Англия наложихме нови замразявания на активи и забрани за пътешестване.

Ще се споразумеем и за значимостта да се отбием от зависимостта от съветския газ и нефт и да подсигуряваме, че енергийната ни сигурност не може да бъде застрашена от лъжлива страна.

Това не е елементарно за всеки от нас и аз поздравявам сеизмичните решения, взети от правителството на Олаф Шолц, с цел да отдалечи Германия от съветската енергетика. Днес се споразумяхме да увеличим оптимално капацитета на Северно море и да си сътрудничим в региона на енергийната сигурност и възобновимите енергийни източници, където Германия и Обединеното кралство са водещи в новите технологии.

Не можем да трансформираме съответните си енергийни системи за една нощ, само че също по този начин знаем, че войната на Путин няма да завърши за една нощ.

Англия и Германия се причислиха към десетки съдружници, с цел да доставят на Украйна отбранителни оръжия. Миналата седмица Обединеното кралство свика донорска конференция, на която бяха събрани оръжия и съоръжение за Украйна на стойност над 1,5 милиарда английски лири - или 2,5 милиона единици военни комплекти.

Днес мога да разглася, че Обединеното кралство ще изпрати още 100 милиона английски лири във висококачествено военно оборудване на въоръжените сили на Украйна.

Но Олаф Шолц и аз сме съгласни, че нашите две страни и нашите съдружници би трябвало да отидат по-далеч и да окажат повече помощ на Украйна. Европа, която познавахме единствено преди шест седмици, към този момент не съществува: нашествието на Путин удря самите основи на сигурността на нашия континент.

Но упоритостта му да ни раздели явно се провали; в противен случай, той съумя да сплоти Европа и целия трансатлантически алианс в поддръжка на Украйна и в мощна взаимност един с различен.

Ще проведем взаимно съвещание на кабинета сред нашите две държавни управления през идната година, нашите министри на защитата ще се срещнат преди срещата на върха на НАТО през юни, сподели още Джонсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР