Приятели, Един умен човек, с който се запознах в Мюнхен

...
Приятели, Един умен човек, с който се запознах в Мюнхен
Коментари Харесай

Георги Марков: Слави Трифонов да е премиер, ако прави правителство

Приятели,
Един интелигентен човек, с който се срещнах в Мюнхен в зората на демокрацията – журналистът Владо Костов, направи забавен зов към новите депутати: „ Да не помнят още първия парламентарен ден обидите и заклинанията от предизборния интервал, да знаят че са народни представители освен на своите гласоподаватели, а на целия народ (Ако беше жив президентът Желев, сигурно щеше да призове за кабинет вид „ Попов”. По време на биологична война, като българи би трябвало да сме „ един за всички, всички за един”).

Прав е Владо Костов за първия пленарен ден, но няма по какъв начин да стане. Ако в четвъртък в пленарна зала няма КОВЧЕЗИ, БЕСИЛКИ и ЧЕРНИ ЧАРШАФИ, ще е цяло знамение. Ако липсват, то ще е тъй като Бойко, както и 2005 година, отхвърли да е народен представител. Не му би трябвало имунитет, силата му е в ръководството. Като си общувал 12 години с Камерън, Вацлав Клаус, Меркел, Берлускони, Макрон, Орбан, Курц, и си СКЪП ПРИЯТЕЛ на Ердоган, НЯМА КАК ДА СЛУШАШ БАБИКЯН.

Триглава ламя бил Бойко.

Ами като ламя работи и доста тройки навъртя – три метра, три автомагистрали - до Южното Черноморие, Гръцкото море и Западната граница. А и за победените не неправи малко: с една глава направи от правната нула Христо Иванов министър на правораздаването, с втората глава води бай Радан при Меркел, но преди 2015 година, когато беше на мода, а с третата глава направи Мая Костинбродска републикански омбудсман.

Виден бунтовник от несъстоялото се Велико национално въстание пък сподели, че на протестърите се падало шефското място в Народното събрание. А то постоянно се е полагало на спечелилия по силата на гласа национален и Божи. Нещо повече: 2014 година и 2017 година спечелилият Бойко предложи на победеното Българска социалистическа партия председателството на Народното събрание. Сега победените желаят да го вземат от спечелилите.

Най-интересно е по какъв начин ще „ изчегъртат Гешев”. Млад юрист от странство предлага това да стане с „ дребни стъпки”. Да му съкратят мандата на 3 години. Ами може да му го съкратят и на 3 месеца, само че ще би трябвало Велико национално заседание. Не е неприятно победените да прочетат решение №3 на Конституционния съд от 2003.г, което съм подписал. Така че стъпката не може да е дребна, а доста дълга и огромна във времето.

Радостно е, че за мажоритарен изборен закон не се постанова смяна в Конституцията. Първият законопроект на ГЕРБ 2017 година бе точно този. Но нямахме болшинство. Сега се надявам, че „ Шоуто на Слави” ще внесе точно като първи законопроект концепцията за мажоритарен избор. Ще получи болшинство, ГЕРБ не би трябвало да се отметне от волята на 2,5 млн. българи.

Приятели,
Тази седмица ще се завърти конституционната рулетка. ГЕРБ ще употребява конституционно си право на пръв мандатоносител, с цел да сформира държавно управление. Но няма болшинство. Другата седмица към този момент ще е второто завъртане и мандатоносител ще е „ Шоуто на Слави”. То има болшинство и то конституционно – 165 анти-ГЕРБ депутати, събрани в ново Отечествен фронт.

Светът на мълчанието свършва. Ще би трябвало да чуем:
Ще клекнем ли пред неолибералните комунисти от Запада за Македония?
Ще приемем ли македонско малцинство в България, както те към този момент взеха решение в евро Народното събрание?
Ще приемем ли Истанбулската спогодба, макар решението на Конституционен съд?
Ще се присъединим ли към пакта на Организация на обединените нации за имигрантите?
Ще приемем ли гей браковете и гей осиновяванията?
Ще се откажем ли от мама и баща и от Дядо Коледа?
Кой ще договаря със султан Ердоган?
И най-важното:
Има ли „ чума”, или няма? Как ще я лекуваме с ваксини или с аспирини, по какъв начин ще се оправят победените с тази биологична война?
Кой ще е новият министър председател на България?

В Европа е признато това да е водачът на мандатоносителя. Шоуто продължава, Слави би трябвало да ръководи.

Пролетта на 1991 година, на грамаден митинг-концерт пред НДК, Желю беше в „ Александър Невски” с американския вицепрезидент, предсказах избори до дупка и познах. Днес още веднъж предсказвам същото.

P.S.: Приятели, доста млади политици приказват за кабинета Беров, някои даже не са били родени тогава. Когато говoря за държавното управление на Беров, като държавно управление на победените, би трябвало да уточня, че Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и отцепници от Съюз на демократичните сили направиха зад тила му министър председател Илия Павлов, по тази причина той си подаде оставката. Самият проф. Беров беше ИСТИНСКИ ПРОФЕСОР, родолюбец, демократ и необикновено ерудиран човек. Пое премиерския пост по гледище на доктор Желев, с желанието да помогне на България. Разочарова се и се отдръпна.

От фейсбук

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР