Приветствайки германския канцлер Олаф Шолц при първото му официално посещение

...
Приветствайки германския канцлер Олаф Шолц при първото му официално посещение
Коментари Харесай

Байдън: Германия върви в крак с Вашингтон

Приветствайки немския канцлер Олаф Шолц при първото му публично посещаване в Белия дом, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в понеделник, че Вашингтон и Берлин работят в тясно съдействие по редица световни въпроси, като рецесията в Украйна.

„ Да заявя очевидното: Германия е един от най-близките съдружници на Америка ", сподели той.

" Ние работим в крачка за по-нататъшно въздържане на съветската експанзия в Европа и за справяне с провокациите, подбудени от Китай, и поощряване на стабилността в Западните Балкани “, сподели Байдън, до момента в който двамата водачи разговаряха с пресата пред камината на Белия дом, която пращеше зад тях..

Байдън не обясни за каква " експанзия " приказва, нито предложи доказателство за това. Той и Шолц ще обсъдят също пандемията Covid-19, изменението на климата и други въпроси, сподели Байдън.

Това е първото държавно посещаване на Шолц в Съединени американски щати, откогато постави клетва като канцлер. Той се срещна персонално с Байдън предишния октомври на срещата на върха на Г-20, когато към момента беше министър на финансите на Германия.

Твърдението на Байдън, че работи „ в синхрон “ с Германия против Русия, идва след известия, че Берлин е забранил на друга страна членка на НАТО - Естония да продава немско оръжие на Украйна.

Полетните радари също демонстрираха английски доставки на оръжия и съоръжение за Киев, които се движат, заобикаляйки немското въздушно пространство, макар че в никакъв случай не беше дадена публична причина.

Съединени американски щати настояват повече от три месеца, че следва съветска „ инвазия “ в Украйна, макар че Москва отхвърли обвиняването като „ подправена вест “ и даже държавното управление в Киев сподели, че няма потребност от суматоха.

В понеделник Берлин съобщи, че изпраща 350 немски бойци в Литва, описвайки разполагането като „ принос на Германия към източния фланг на НАТО и изпращане на явен сигнал за решителност към нашите сътрудници от алианса “.

Докато Байдън и Шолц се срещнаха във Вашингтон, френският президент Еманюел Макрон беше в Москва за среща с съветския си сътрудник Владимир Путин.

Германия е главен клиент на съветския природен газ и го внася както по газопровода " Северен поток " под Балтийско море, по този начин и по тръбопроводите от руската ера, преминаващи през Украйна.

„ Северен поток 2 “, вторият газопровод под Балтийско море, който може да удвои размера на газа, заобикаляйки Украйна, е приключен и чака позволения от немските регулатори – развой, който явно е пленник на драмата с „ нашествието “.

Берлин също беше основен сътрудник на Вашингтон в разделянето на Югославия – района, разказан от Байдън в понеделник с евфемизма „ Западни Балкани “. Това стана през 90-те години, когато бяха насърчени избрани страни, основани по време на този развой, като в същото време беше оказан напън върху други.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР