Привържениците на здравословния начин на живот твърдят, че редовната консумация

...
Привържениците на здравословния начин на живот твърдят, че редовната консумация
Коментари Харесай

Виното е полезно за здравето само в необходимите количества

Привържениците на здравословния метод на живот настояват, че постоянната консумация на каквото и да е количество алкохол е нездравословна. Но съгласно специалистите, ежедневната потреблението на чаша вино не нарушава по никакъв метод функционалностите на тялото.

През 2019 година в авторитетното научно списание The Lancet е оповестено изследване, съгласно което алкохолът е нездравословен за организма във всяко количество. Дори няколко грама алкохол могат да причинят промени в кръвното налягане и да доведат до увеличение на риска от инсулт. 

Много специалисти останаха сюрпризирани от това изказване.

Отдавна съществува теорията, че една чаша вино дневно е потребна за здравето на сърцето, защото тази напитка съдържа защитни антиоксиданти.

Но учени от Университетския лицей в Лондон и Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина откриват минусите във въпросното изследване.

В изявление за The Times те настояват, че въпреки да е мъчно да се дефинира безвредно количество алкохол, не може да се твърди, че една чаша вино дневно е нездравословна. Ако това е възможно във връзка с пушенето и всяко количество тютюнев пушек, което попадне в белите дробове, е нездравословно, това не значи, че същото не може да се каже и за алкохола.

Но от наличните доказателства досега излиза наяве, че чаша вино или чаша бира дневно е изцяло задоволително количество.

Учените подлагат на рецензии техниката, употребена в изследването преди две години, а точно следенето на половин милион китайци в интервала от 2008 до 2017 година на база генетика. Учените са сравнили резултатите на две групи хора - едните са консумирали алкохол всекидневно, а другите са се въздържали заради съществуването на алергия. Но съгласно английските им сътрудници това е безусловно неправилен метод, защото да взети поради и данните на хора, които са имали генетичната некадърност да пият алкохол.

Последните изследвания потвърждават, че ежедневната консумация на чаша вино не вреди по никакъв метод на здравето.

Проучване на шведски учени, продължило 34 години, демонстрира, че виното защищава дамите от развиване на заболяването на Алцхаймер, изключително в случай че то единственият алкохол, който те употребяват. 

Изследванията демонстрират, че съединението, наречено ресвератрол във виното, има противовъзпалителни свойства и може да бъде от изгода за здравето.

с присъединяване на 2900 дами, потвърждава, че тези, които употребяват чаша вино на ден, са понижили доста маркерите на възпалението спрямо дамите, които са се въздържали от алкохол. Всеизвестен факт е, че хроничното инфектиране е отговорно за куп болести, в това число и рак. 

Но всички тези изгоди от виното са факт, само в случай че то се употребява с мярка. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР