Притокът на чуждестранен капитал на пазара на недвижими имоти в

...
Притокът на чуждестранен капитал на пазара на недвижими имоти в
Коментари Харесай

Бум на покупките на имоти от чужденци в Гърция

Притокът на задграничен капитал на пазара на недвижими парцели в Гърция се усили с 60,2% в годишното пресмятане до 1,277 милиарда евро за първите пет месеца на тази година.

По данни на Централната банка на Гърция притокът на задграничен капитал на пазара на недвижими парцели страната се е нараснал с 60,2% за година до 1,277 милиарда евро за първите пет месеца на тази година, оповестява Ekathimerini.

Това е исторически най-много, като доближава даже индикатора за интервала януари-септември 2019 година, когато размерът на задграничния капитал на пазара на недвижими парцели в Гърция е 1,03 милиарда евро (и 1,45 милиарда евро за последната година преди пандемията).

В годишния доклад на Централната банка се отбелязва, че „ позитивното развиване на туризма, растежът на краткосрочните наеми и увеличението на задграничните вложения не престават да поддържат динамичността на пазара “.

За девет месеца вложенията в недвижимости са се нараснали с 13,3% на годишна база. Въпреки това темповете на напредък са доста по-ниски, в сравнение с през предходната година, когато вложенията са се нараснали с 34,8%.
 istock
В същото време бизнес упованията за жилищно строителство спаднаха през второто и третото тримесечие на 2022 година, макар че като цяло през първите 11 месеца на тази година (януари-ноември) те се покачиха с 6,5%.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР