Притеснявате се, че вашите растения ще изсъхнат, докато сте далеч?

...
Притеснявате се, че вашите растения ще изсъхнат, докато сте далеч?
Коментари Харесай

Ето как цветята ви да не загинат докато сте на почивка

Притеснявате се, че вашите растения ще изсъхнат, до момента в който сте надалеч? Подбрали сме ви няколко чудесни метода да не позволите на цветята да страдат по време на вашето неявяване.

Не забравяйте преди да тръгнете, щедро да полеете растенията. Можете също по този начин да увиете растението във фолио, с цел да предотвратите изпарението на влагата и да създадете парников резултат.

Винени и пластмасови бутилки

Налейте във всякаква бутилка вода: винена, пластмасова и така нататък, а по-късно бързо я обърнете, като я поставите в пръстта на цветето. Водата от бутилката постепенно ще изтече, предоставяйки на растението нужната влага. 

Найлонови торбички

Друг доста комфортен метод е като напълните торбичка с вода. Направете дребна дупка в торбичката и я сложете в саксията на растението.

Проста система за поливане 

Поставете вашите растения по подобен метод, че съда с водата да бъде на малко по-високо ниво. Например, саксиите да са на пода, а кофата с вода да бъде на един стол. След това вземете въже или колан. Най-лесно ще стане, в случай че нарежете линии от остаряла тениска и усучите въженцата. Потопете единия край във водата, а другият сложете в почвата покрай растението.

За дребни саксии

За дребни растения е уместно да отрежете пластмасова бутилка, да налеете вода и просто да я поставите в бутилката.

Поднос с трошляк

Сложете саксиите в поднос или остаряла тава, напълнете с трошляк или други дребни камъчета. Налейте вода, тъй че да покрите камъчетата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако растенията са огромни, на дъното на саксията можете да сложите влажен вестник, мокра забрадка, а даже и бебешки пелени, напоени с вода.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР