Присъединяването на Швеция и Финландия в НАТО представлява по-малка заплаха

...
Присъединяването на Швеция и Финландия в НАТО представлява по-малка заплаха
Коментари Харесай

Медведев: Целта на Русия не е да спечели войната


Присъединяването на Швеция и Финландия в НАТО съставлява по-малка опасност за Русия, за разлика от участието на Украйна в Алианса. Това показа в изявление за Ал Джазира заместник-председателя на Съвета по сигурност на Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5776
,,Влизането на Швеция и Финландия в НАТО – най-малко във формата, в която бе оповестено – съставлява по-малка опасност за Русия, за разлика от участието на Украйна``, съобщи някогашният съветски президент.

Медведев акцентира, че Русия няма териториални искания към двете скандинавски страни, само че " не по този начин стои въпросът " с Украйна.

По отношение на самата война Медведев уточни, че Съединените щати и Европа доставят оръжие за Украйна, защото единствено по този метод могат да избегнат пряк спор с Руската федерация.

Американските и европейските публични управляващи към този момент обявиха, че ще създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат успеха на Украйна. Но Украйна е тази, която води война, а не Съединени американски щати или Европа. Те не желаят да щадят живота на украинците и алчно им изпращат оръжие след оръжие, подкрепят ги финансово, като по този метод предизвикват удължаването на военните дейности, разяснява още, представен от ТАСС.

По думите му първоначално Украйна е била склонна да седне на масата за договаряния, само че парите и оръжията, които получи от европейците и американците, я предиздвикали да се отдръпна от дипломацията и да води война с Русия.

В тази връзка Медвед посочи, че Русия е фокусирана в това да отбрани живота на жителите си и ползите си, а не да завоюва войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР