Присъдата, с която бе оправдан зъболекарят д-р Валентин Павлов, на

...
Присъдата, с която бе оправдан зъболекарят д-р Валентин Павлов, на
Коментари Харесай

Обжалват оправдаването на зъболекаря убил дете

Присъдата, с която бе оневинен зъболекарят доктор Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща анестезия умира 14-годишно дете през 2016 година ще бъде обжалвана от родителите на момчето. Поради липса на антидот то е издъхнало. Родителите упрекват медиците, че не са ги предизвестили за рисковете на анестезията и са викнали кола за спешна помощ прекомерно късно.

Бащата на умрелия Алекс, Валери Захариев, съобщи пред бТВ, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е подигравка с паметта на детето.

Павлов бе приет за отговорен на първа инстанция и наказан условно на 3 години, само че по-късно оправдан на втора.

„ Хвърля се прахуляк в очите, че в България има някакво правораздаване. Ще апелираме пред висш съд  тези присъди и ще продължим да настояваме за оптимално строги присъди за тези хора ”, съобщи още той като разясни, че за анестезиолога доктор Филипова и шефа на клиниката Павлова присъдите са понижени от 3 на една година условно с възобновяване на правата за упражняване.

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала признаците на малигнена хипертермия, само че е чакала нареждането на доктора, с цел да извика кола за спешна помощ. Тя знаела и че единствено антидот може да помогне, разясни още Захариев.

Почерненото семейство към този момент близо 3 години търси правдивост за гибелта на 14-годишният си наследник. През 2016 година доктор Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под цялостна анестезия в своята стоматологичната клиника.

Той обаче не осведоми родителите за рисковете от интервенцията. След слагане на упойката детето умира.

ЦИК смъкна имунитета на кандидат-депутата Валентин Павлов

Майката на момчето - Албена Захариева, изясни, че не са й били разяснени рисковете от общата анестезия, а единствено са й споделили, че по този начин синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията.

Не бяха направени и никакви проучвания, докторът добавил, че момчето би трябвало да е крепко, споделя още почернената майка.

Според нея цялата виновност и отговорност носи доктор Павлов. Той управлява целия екип, той взема решение,  добави Захариева.

Родителите ще желаят оптимални санкции за екипа. А за оправдателната присъда на доктор Павлов нямат пояснение, тъй като показват, че даже е имало още един сходен случай на техния, само че детето е откарано бързо до болничното заведение и в този момент е живо.

Не могат да ни убедят, че и за нашето дете не е имало късмет, обявиха почернените родители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР