Присъда от 4 години и 8 месеца затвор получиха тримата

...
Присъда от 4 години и 8 месеца затвор получиха тримата
Коментари Харесай

4,8 год. затвор за молдовци за взривени банкомати

Присъда от 4 години и 8 месеца затвор получиха тримата молдовски жители, които преди към година взривиха банкомати в Казанлък и Стара Загора и откраднаха близо 90 хиляди лева, съобщи БНР.

Делото в Старозагорският областен съд се гледа по съкратената процедура откакто 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 23-годишният Дионис Коджукаро се признаха за отговорни. Затова и наказването им бе понижено от 7 години на 4,8 години затвор при общ режим. Сумите открити в тях са върнати на банките, а те би трябвало да заплатят и разноските по делото в размер на 2051, 76 лева

Защитниците на тримата упорстваха за условни присъди. В зала молдовците показаха страдание за случилото се. По думите им пробвали да намерят работа в България, само че откакто не съумели прибегнали към незаконните си дейности.

Съдия Красимира Дончева напомни, че условната присъда е неприложима поради тежкото закононарушение с висока социална заплаха и осъществено при предварителна организация.

Тримата обвинени са наказани за това, че на 20.08.2018 година в Казанлък  и на 27.09.2018 година, в Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение са взривили два банкомата, като  са лишили незаконно непознати движими движимости – пари в огромни размери –всичко на обща стойност -89 880  лв.. Освен това при взривяването на банкоматите са нанесли обилни материални и имуществени вреди на обектите, в които са били инсталирани устройствата – парфюмериен магазин, аптека и магазин за хранителни артикули, на стойност близо 20 000 лева.  Със цената на унищожените банкомати вредите се правят оценка на 109 хиляди лева

Тримата бяха арестувани в Пловдив ден след последният им грабеж, откакто обменили във валута част от откраднатите пари.

По време на делото стана ясно, че молдовците са престъпно проявени. И има данни за техни закононарушения в родината им, както и в Италия и Германия.

Присъдата може да се апелира в 14-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР