Природонаучен музейул. Константин Фотинов N300 коментара за Природонаучен музейДоброволчеството и

...
Природонаучен музейул. Константин Фотинов N300 коментара за Природонаучен музейДоброволчеството и
Коментари Харесай

Постиженията на ученици - доброволци в музея ще са тема на лекция тази събота

Природонаучен музейул. " Константин Фотинов " N30

0 коментара за Природонаучен музей " Доброволчеството и просветителните стратегии в музея “ е тематика на лекцията в Бургаския музей тази събота (8.12). Тя е отдадена на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва всяка година на 5 декември.

Историкът Яна Иванова ще показа положителните практики в партньорството музей – учебно заведение, другите форми на работа с деца в музейна конюнктура или така наречен неофициално обучение. Влекторията ще се включи и  Петя Кудева – старши преподавател в ПГТ “Проф. доктор Асен Златаров " – Бургас, която ще показа професионалния си опит в работата за идеята “доброволчество " с ръководения от нея училищен клуб " Величието на България “. Поканени да вземат участие са група възпитаници от клуба, които ще показват своя план " Архитектурата на Бургас. Емблематични здания “, създаден взаимно с Историческия музей. След близо едногодишна подготовка, през ноември 2018г., екипът  безупречно отбрани своето проучване по време на Петата сесия на Ученическия институт към Българска академия на науките.

Традиционната съботна лекция в музея е с начален час 11:30 ч., в залата за презентации на Природонаучната експозиция (ул. " К. Фотинов " 30). Входната такса е преференциална – за възрастни 2 лева, а за учащи и пенсионери – 1 лева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР