Приоритетите на България бяха съгласувани с Еврокомисията преди председателството ни.

...
Приоритетите на България бяха съгласувани с Еврокомисията преди председателството ни.
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП заровиха томахавките заради Европредседателството

Приоритетите на България бяха съгласувани с Еврокомисията преди председателството ни. По-тежката част от подготовката мина, в този момент би трябвало да следваме календара с програмата, с цел да може европредседателството ни да е сполучливо. Това съобщи Джема Грозданова от ГЕРБ в спор с депутата от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Европейската комисия ще желае да реализираме и прогрес по миграционните въпроси. Всички страни членки би трябвало да одобряват своите квоти мигранти или да понесат финансови рестрикции “, добави Гроданова. „ Най-важното е жителите да бъдат осведомените и по време на европредседателството те да са ангажирани ".

По думите й Черна Гора би могла да има напредък до преди 2025 година, както и Сърбия. „ Има тематики и въпроси от националната политика, при които би трябвало опозицията и ръководещите да могат да работят дружно. Парламентът се готви много през последните месеци. Председателството се следеше и от техническа позиция. Много от въпросите обаче не зависят от България. По отношение на Естония и въпроса за цифровия пазар чакаме положително развиване. За Българска социалистическа партия е значим въпросът за обществената политика. Бих желал България да се оправи с Европредседателството и то да се запомни “, съобщи Кристиан Вигенин.

„ Не мисля, че България ще има значима роля в решаването на проблемите сред Турция и Европейския съюз. Република Македония също може да направи значима крачка за присъединение, само че това са неща, които не зависят от нас “, добави депутатът от Българска социалистическа партия. „ Балансът в бюджета на Европа ще падне с 10 милиарда след Брекзит. Все още не се знае по какъв начин ще бъде запълнена тази дупка в евробюджета. За нас е значимо да се съблюдава кохезионната политика “, приключи Вигенин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР