Принудителното преместване на игрите на 32-ата лятна олимпиада в Токио

...
Принудителното преместване на игрите на 32-ата лятна олимпиада в Токио
Коментари Харесай

Ясно е колко губи МОК от местенето на игрите

Принудителното пренасяне на игрите на 32-ата лятна олимпиада в Токио от 2020 за 2021 г ще коства  милиони и на Международния олимпийски комитет (МОК). Това заяви президентът на централата Томас Бах в изявление за в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". Игрите в японската столица трябваше да се състоят от 24 юни до 9 август тази година, само че поради паднемията от Covid-19 те бяха преместени за идващия сезон от 23 юли до 8 август.

" Финансовата стойност на тази смяна в сегашния миг към момента не е тъкмо изчислена. За МОК сигурно ще има спомагателни разноски в размер на няколкостотин милиона $, само че в този момент е мъчно да се каже какъв брой тъкмо ще бъдат те ", изясни Бах.

От МОК дълго време отлагаха решението за пренасрочване на Олимпиадата в Токио с вярата да избегнат сериозните финансови загуби.

Най-голям удар от пренасрочването на Игрите се понесат домакините от Япония, които досега изхарчиха над 12 милиарда $ за организацията на най-големия състезателен конгрес. Според оценка на специалистите, преносът на Игрите може да коства спомагателни към 1 милиард $ на Токио.

Финансови загуби ще отчетат и обособените национални олимпийски комитети, само че и те следва да бъдат изчислявани. Все още не са ясни загубите и на обособените международни федерации, които поради местенето на игрите с година трябваше също да си трансформират календара на огромните надпревари.

фото ЕПА/БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР