Приносът на училището в борбата срещу омразата и безразличието е

...
Приносът на училището в борбата срещу омразата и безразличието е
Коментари Харесай

Училището е врагът на омразата и безразличието

Приносът на учебното заведение в битката против омразата и безразличието е голям. Училището е първото място, което учи децата в почитание и приемливост. Това съобщи италианският министър на образованието Патрицио Бианки, представен от SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Той насочи значим апел да се обръща внимание на учебното заведение на фона на коронавирусната пандемия, тъй като то е институцията, която учи децата на значими качества и построява ценностната им система. „ Ще продължим да работим за създаване на учебен модел, който се бори с естествения съдружник на злото – безразличието”, даде обещание Бианки. Италия е една от страните в света, които пострадаха най-тежко от здравната рецесия, давайки близо 127 000 жертви на COVID-19.

Образованието в Италия, както и в другите страни по света, претърпя тежък удар поради наложените ограничения против разпространяването на вируса. Въздействието на пандемията върху децата и младежите е тревожно. Има предупредителни знаци, че тя вреди съществено на психологичното здраве на младите, води до обществена изолираност и културно обедняване. Това съобщи Карла Гарлати, която оглавява службата в Италия, фокусирала вниманието си върху сериозните последствия, които малолетните изпитват на фона на коронавирусната пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР