Примка за австрийския канцлер Себастиан Курц. Заплашват го с 3

...
Примка за австрийския канцлер Себастиан Курц. Заплашват го с 3
Коментари Харесай

Примка за австрийския канцлер. Заплашва го затвор

Примка за австрийския канцлер Себастиан Курц. Заплашват го с 3 години затвор поради негови изказвания по огромния скандал за корупция в страната му, за които опозицията твърди, че са погрешни и напряко лъжливи.

Разследването стартира, откакто опозиционните обединения Социалдемократическа партия и NEOS упрекнаха Курц, че не споделя истина пред парламентарната комисия, която проверява последствията от " Ибисагейт ", който смъкна предходното държавно управление на Курц през 2019 година

До 3 години затвор заплашват австрийския канцлер Себастиан Курц, съобщи Finantian times. Такова наказване плануват законите в страната за лъжесвидетелстване.

Самият Курц разгласи през вчерашния ден, че прокуратурата е почнала да го проверява, откакто опозицията го упрекна в погрешни изказвания пред парламентарна комисия по корупцията. Той отхвърли да е направил непозволени дейности, като увери: " Винаги съм отговарял на всички въпроси (на комисията) почтено. "

Той настоя, че следствието няма да окаже въздействие върху работата му и съобщи, че няма да подаде оставка.

Тогавашният вицеканцлер на Курц Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Партия на свободата трябваше да подаде оставка, откакто се появи видео, което го демонстрира в първокласна вила в Ибиса, предлагайки политически услуги на жена, която той е считал за племенница на съветски олигарх, в подмяна за финансова поддръжка.

Оттогава парламентарната комисия, проверяваща абсурда, разшири фокуса си, като включи и други обвинявания в непозволени дейности, в това число на политици от Народната партия на Курц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР