Примирие в Нагорни Карабах. Армения и Азербайджан се разбраха да

...
Примирие в Нагорни Карабах. Армения и Азербайджан се разбраха да
Коментари Харесай

Разбраха се. Путин помири Армения и Азербайджан

Примирие в Нагорни Карабах. Армения и Азербайджан се схванаха да спрат огъня, заяви съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи РИА Новости. Преговорите в Москва сред двете страни, които се организираха по гледище на съветския президент Владимир Путин, продължиха повече от 10 часа.

Примирието ще влезе в действие в 12 часа на обед на 10 октомври, а параметрите му ще бъдат съгласувани в допълнение.

„ В отговор на апела на президента на Руската федерация Владимир Путин и в сходство със споразуменията на президента на Руската федерация Владимир Путин, президента на Република Азербайджан Илхам Алиев и министър-председателя на Република Армения Никола Пашинян, страните се договориха да спрат огъня ”, заяви Лавров. И посочи, че съглашението планува да се основат филантропични коридори за замяна на военнопленници и други арестувани лица, както и на телата на починалите в спора, които не са заровени.

" Главното се е случило - порочният кръг на взаимното принуждение е пресечен. Има късмет - в случай че не за мир, то за помирение. По-добре по този метод, в сравнение с нищо ”, разяснява ръководителят на Съвета на съветската федерация по интернационалните въпроси Константин Косачев във Фейсбук. Той добави, че Путин " сподели политическата си воля в цялостна степен ", а външният министър Сергей Лавров я извърши. Косачев изрази признателност към Баку и Ереван за срещата в Москва.

Конфликтът в Нагорни Карабах избухна на 27 септември, когато Армения наруши интернационалното право и стартира въздушен обстрел над азербайджанската територия. Баку отвърна на удара и последваха яростни боеве с жертви и от двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР