Примамливите предложения могат да бъдат опасни, затова изберете доверен партньор(снимка:

...
Примамливите предложения могат да бъдат опасни, затова изберете доверен партньор(снимка:
Коментари Харесай

Правила за сигурност при вземане на кредити онлайн


Примамливите оферти могат да бъдат рискови, по тази причина изберете приближен сътрудник
(снимка: CC0 Public Domain)

Онлайн заемът е кредитен артикул с възходяща известност, предлаган в началото единствено от небанковите, а по-късно и от банковите финансови институции, към който е значимо да подходим толкоз отговорно, колкото и към останалите кредитни артикули. За да не се трансформира заемът във финансово задължение и да сътвори заплаха от нахлуване в кредитна серпантина или финансов провал, значимо е да се съблюдават правила за сигурност.

За какво да внимавате, когато теглите заем онлайн?
Легитимност на финансовата институция
Изразете желание към банковите финансови институции, защото те са законни кредитори, а активността им предстои на контролиране и надзор от Българска народна банка. Добрата известност на финансовата институция, от която сте решили да изтеглите заем, е значима. Не се подвеждайте по предложения по телефона или разлепени по спирки и здания в градска среда. Примамливите оферти могат да бъдат рискови, а евтиното да излезе доста скъпо. Изберете приближен сътрудник – законен, с построено име и спечелил доверието на потребителите.
Бюджет и финансови благоприятни условия
Актуализирайте бюджета си, прегледайте деликатно приходите си, уверете се, че те са задоволителни, с цел да покривате месечната вноска по заема и с остатъка да живеете обикновено. Вноската може да изчислите посредством кредитните калкулатори на уеб страниците на финансиращите институции. Ако месечната вноска ще надвишава 40% от приходите ви, променете периода или размера на заема по този начин, че да я редуцирате, с цел да увеличите възможностите си за утвърждение и с цел да съумявате да изплащате заема безпроблемно.
Четене с схващане
Изчетете деликатно преддоговорната информация, изискванията, офертите и условията на кредитиращата институция. Обърнете внимание на ситния шрифт и проверете за скрити условия и такси. При взимане на предпочитайте банковите финансови институции, които са задължени да дават на потребителите ясни условия и да водят транспарантна политика във връзка с кредитирането. Ако нещо не разбирате, консултирайте се, преди да подпишете контракт.
Застраховка на заема
Застраховайте заема си, с цел да имате нужната сигурност и успокоение, че при положение на безработица, болест, хоспитализация и други непредвидени условия има кой да се погрижи за вноските ви по заема, без да изпадате във финансова неплатежоспособност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР