Приложението Parler, което се разглежда като алтернатива на Twitter и

...
Приложението Parler, което се разглежда като алтернатива на Twitter и
Коментари Харесай

Привържениците на Тръмп намериха алтернатива на Twitter

Приложението Parler, което се преглежда като опция на Twitter и се разказва като „ място на свободното слово “, се трансформира в най-изтегляното в Съединени американски щати, така като консервативните гласоподаватели се обърнаха всеобщо към него след президентските избори.

Нарастващият интерес към Parler идва откакто Twitter и Фейсбук ускориха контрола върху разпространяването на дезинформация през последните дни, написа Би Би Си.

Собственикът на Parler Дан Бонгино съобщи, че приложението е получавало " хиляди нови консуматори в минута " в седмицата след гласуването. Основателят на Parler Джон Мац съобщи, че приложението прибавя 2 милиона нови консуматори дневно и утроява своите дейни консуматори през уикенда.

Този неочакван взрив обаче докара и до механически проблеми. Някои от потребителите оповестяват за усложнения при регистрацията и забавянето на приложението, до момента в който сървърите на компанията се пробват да се оправят с напора.  " Не се тормозете, приложението нормално не е постепенно ", изясни Мац на новите консуматори.

Самият Тръмп не употребява приложението, само че на платформата към този момент има няколко други известни персони. Сенаторът от Тексас Тед Круз към този момент има 2,6 милиона почитатели на платформата, до момента в който водещите от Fox News Марк Левайн и Шон Хони имат повече от 2 милиона.

Parler стартира през 2018 година и се радва на известност измежду последователите на Доналд Тръмп и десните консерватори. Тези групи постоянно упрекват Twitter и Фейсбук, че незаслужено цензурират техните възгледи. Това е една от дребното обществени мрежи, други са MeWe и Gab, които се пробват действително да привлекат консуматори, недоволни от най-големите платформи.

Приложението Parler носи името на френския глагол „ да приказвам “ и извършва доста сходни функционалности като тези в Twitter. На изявленията в него може да се отговори с мнения.

Parler има " безспорен най-малко " от рестрикции и не проверява твърденията в известията за тяхната достоверност.

Приложението не разрешава порнография, закани за принуждение и поддръжка за тероризъм.

Във Фейсбук има голям брой събития и групи с хиляди членове, призоваващи за „ всеобщо овакантяване “ на мрежата и прекосяване към Parler на 13 ноември. Междувременно потребителите на Twitter с леви убеждения се присмиват на квалифицирания " излаз " към  " безвредно място ", където няма рецензии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР