Парламентът на Грузия даде зелена светлина за окончателното гласуване на

...
Парламентът на Грузия даде зелена светлина за окончателното гласуване на
Коментари Харесай

Грузинците протестират срещу предложения закон, ограничаващ „чуждестранното влияние“ в медиите, докато парламентът одобрява окончателното гласуване

Парламентът на Грузия даде зелена светлина за окончателното гласоподаване на оферти закон, който критиците виждат като опасност за свободата на медиите и стремежите на страната да се причисли към Европейския съюз в понеделник, ден откакто полицията разпръсна последните митинги против него. ползи на непозната мощ ", в случай че получават повече от 20% от финансирането си от чужбина.

Опозицията жигосва законопроекта като " съветския закон ", защото Москва употребява сходно законодателство за репресии против самостоятелните медии, нестопански организации и деятели, сериозни към Кремъл.

Законопроектът е съвсем еднакъв с този, който ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ беше притисната да отдръпна предходната година след улични митинги. Подновените демонстрации раздрусват Грузия от седмици, като стачкуващи се сбиват с полицията, която употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне тълпите.

Правителството споделя, че законопроектът е нужен,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР