Прилича на масово преселение: броят на избягалите руснаци, които отказват

...
Прилича на масово преселение: броят на избягалите руснаци, които отказват
Коментари Харесай

Избягалите руснаци вече са повече от войниците, с които започна руската инвазия в Украйна

Прилича на всеобщо преселение: броят на избягалите руснаци, които отхвърлят да бъдат мобилизирани, към този момент надвишава числеността на съветската войска, с която Путин атакува Украйна през февруари, твърди Лондон.

Частичната готовност в Русия явно не върви по проект. Откакто президентът Владимир Путин я разгласи, всеобщо страната напущат руснаци, които не желаят да бъдат мобилизирани. По информация на английското министерство на защитата, броят на бегълците, въпреки да не е прочут тъкмо, към този момент надвишава числеността на съветските елементи, с които Путин атакува Украйна на 24 февруари тази година.

Изводът, който вършат от министерството: „ Като прибавим и броя на запасняците, които ще бъдат мобилизирани, това ще има тежки отблясъци върху съветската стопанска система – поради бягството на квалифицирани служащи и намаляващия дял на работната ръка. "

Киев: над 58 000 убити съветски бойци дотук

По данни на украинската страна от началото на войната Русия е изгубила 58 580 свои бойци. Само през последното денонощие са били убити 430 съветски бойци, сочат данните на Генералният щаб в Киев.

Руските материални вреди също са обилни: дотук във войната са били унищожени 2 325 съветски танка, близо 5 000 бронирани автомобила, 1 385 артилерийски системи, 262 самолета и 995 дронове, по данни на украинската страна.

Путин афишира анексията

След псевдореферендумите в Източна Украйна се чака на следващия ден (петък, 30 септември) съветският президент Владимир Путин да разгласи публично анексирането на четирите области в Източна Украйна. На гала в Кремъл ще бъдат подписани споразуменията за присъединението на въпросните региони към Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР