Прилагането на умнокрасивата, либерална идеология към очевидно некореспондиращато на нея

...
Прилагането на умнокрасивата, либерална идеология към очевидно некореспондиращато на нея
Коментари Харесай

Абсолютният примитивизъм на умнокрасивите либерали

Прилагането на " умнокрасивата ", демократична идеология към явно некореспондиращато на нея общество е напът да се трансформира в обществен геноцид. Логиката им обаче е строга и по своему безупречна: те обслужват персоналната си потребности, приемайки България като някакво„ трофейно пространство “, което дружно с " популацията " е длъжно да им се подчинява. За тях слънцето изгрява от Запад.

Повод за тези невесели мисли е Порази ме най-много органичната некадърност да се възприема мнение, което по някакъв метод е друго от тяхното. Подчертавам: не „ неприемане “, не „ настъпателност “, не „ непоносимост “ – а точно невъзможността за самото усещане като такова.
Бруталната неприязън на нашите либерали, в нейния характерен български израз към ползите на болшинството жители, безусловно изключва опцията нейните представители да бъдат демократи, т.е. хора, които се преценяват с мнението и ползите на личния си народ. Тоталитарен вид схващане. Именно тоталитарният светоглед, а не агресивното тесногръдство, преминаващо в отцепничество, е главната причина за неспособността на либералите да се обединят трайно с който и да е, а минимум с българския народ. Истинските демократите могат да се обединят между тях, само че тоталитарните водачи, даже и с всичките си старания, не са способни на това по принцип. Затова и всяко " умнокрасиво " образувание в България рано или късно се разпада зрелищно.
Неспособността да се възприема несъгласието и надлежно да се почита непознатата позиция, съчетана с възприятието за персонална засегнатост, естествено поражда висока настъпателност. И в случай че това е особено по-скоро във виртуалното пространство, където царува заблудата за анонимност, респективно безотговорност, аргументът с 4000 лева се е трансформирал в главен и едниствен, дори и когато става дума за най-добронамерена и безпристрастна рецензия или просто неодобрителна позиция, което резултира в закани, апели за изолираност от публичния и професионален живот и стига до най-клиширания и незанимателен израз, придобил необятна известност заради своята талантливост и изисканост: " прислужници на Путин "!

В проивен случай, без този " стабилен мотив ", в главите на либералите може да зародят доста въпроси, на които нямат отговор. А ние знаем, че те имат отговори на всички въпроси. И тъкмо тук идва най-големият парадокс.
Противно на всички техни искания да са най-активната, образована и осъществена част от обществото (някои в действителност са), най-вече мнения и почитатели провокират не комплицирани мисли, хрумвания, обстоятелства причини, а най-примитивната агитация, състояща се от два-три лозунга, които се сменят до погнуса. Другата всеобща демонстрация на безспорен примитивизъм е органичната неспособност за разбиране на света в доста измерения. Вероятно на това се дължи и нападателният им отвод да одобряват, че светът към този момент не е еднополярен. Уви, тук не става въпрос за общоприетия демагогски способ за показване на нещата единствено като „ черно-бели “, става дума за откровена, почтена, надълбоко органична некадърност да се схване повече от едната страна на всяко събитие или държание.
Така всичко за тях е доста просто: стремят да си обезпечат качествена консумация на артикули и ускуги, като остават безразлични за цената на тази консумация за всички останали.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР