За социалистите въпросът за запазване правото на вето в ЕП

...
За социалистите въпросът за запазване правото на вето в ЕП
Коментари Харесай

Александър Симов: Голямата тема пред ЕС днес е война или мир – БСП е за мир

За социалистите въпросът за опазване правото на несъгласие в Екологичен потенциал е основен, с цел да пази България националния си интерес, акцентира в спор за бъдещето на Европа претендентът за евродепутат на „ Българска социалистическа партия за България ” 

„ Въпросът за отпадането на правото на вето в ЕС е основен, изключително когато приказваме за характера по който би трябвало да се образува Европейски Съюз. България би трябвало да сложи въпроса за опазване правото си на несъгласие. Българска социалистическа партия сме безапелационни и ще го отстояваме в Европейския парламент - правилото решенията да се взимат с единогласие – както до момента, а не с болшинство – каквито сигнали чуваме, би трябвало да остане. За да не се трансфорат някои от държавите-членки само в реализатори на едни решения ”. Това заяви кандидатът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов на спор в Дома на Европа на тематика " Европейският дневен ред и българската вероятност “.

„ Много е значимо България да продължи да следи процесите в Република Северна Македония, даже още по-остро би трябвало да сложи своите условия към западната ни съседка. И тъкмо тук ще обвържа значимостта на това правото на несъгласие да се резервира ”, акцентира претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България ”.. 
„ Да, разделянето сега е сред войната и мира. Но гласовете за мира, на процедура отсъстват от европейското политическо пространство ”, съобщи Александър Симов в дебата за войната  Украйна и добави: 

„ Конфликтът в Украйна няма да получи военно решение. Затова от Българска социалистическа партия сме безапелационни – ние сме за мир и договаряния. Трябва да се направи всичко допустимо да има договаряния за преустановяване на войната. В противоположен случай – да, Европа, включително и българските жители плащаме цената стопански. Но, Украйна, чийто млади мъже отиват на фронта, заплаща неимоверно по-скъпа цена ”, акцентира социалистът.

И се обърна с пряк въпрос към Радан Кънев: „ Г-н Кънев, какъв е моралният ви аршин, по който едните жертви (Украйна) са скъпи, а другите (геноцидът в Газа) са просто статистически единици? ”. Александър Симов напомни, че единствено доскоро повече от месец Радан Кънев е бил един от евродепутатите, дали своят вот против резолюция на Екологичен потенциал, която прикани за отваряне на граничните пунктове на Газа, с цел да може там да влезе филантропична помощ.

„ Ето, това е политическо двуличие, което постепенно разяжда Европейския съюз, а и политическата система у нас. Ако си честен стожер, бъди честен стожер ”, реагира социалистът. 

„ В Екологичен потенциал би трябвало да отидат хора с темперамент, които ще пазят българския народен интерес. Защото, имаше един човек, който споделяше " Каквото кажат началниците – това вършим ”, визирайки Борисов. И в дебата за това има ли България готова европейска администрация добави::Защо ти е готова администрация, в случай че ще е отново по този начин, сюжетът, който гласят, се случи и този човек се върне? Чакат ни още години да вършим това, което ни кажат началниците ”.

„ Българска социалистическа партия сподели, че и в ръководство, и в опозицията не предава националния интерес. Затова, имаме вяра в разсъдъка на българските гласоподаватели и поддръжката за „ Българска социалистическа партия за България ” с номер 24 в интегралната бюлетина ”, съобщи Александър Симов. 

По-късно социалистът разяснява: „ Дебатът ясно очерта конфигурацията - представителите на ЕНП (Радан Кънев и Андрей Ковачев) и на Зеленото придвижване (Борислав Сандов) бяха в стройна геополитическа коалиция по най-голямата тематика пред Европейски Съюз през днешния ден - война или мир. Изстреляха всичко под мотото „ войната би трябвало да продължи ” против позицията на Българска социалистическа партия за мир и започване на договаряния за разрешаване на военния спор ". 

Инфо: bsp.bg


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР