Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България.

...
Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България.
Коментари Харесай

Кьовеши обобщава резултата от срещите си с Гешев и Стоилов

Приключва работното посещаване на основния прокурор на Европейски Съюз в България. Лаура Кьовеши избра България за първата страна, която посещава след встъпването си в служба, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера тя се срещна с основния прокурор Иван Гешев и министъра на правораздаването Янаки Стоилов, през днешния ден Кьовеши ще заключи резултатите от тези диалози.

До момента е ясно, че главната цел на визитата е попълването на планувания за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура чака да бъдат излъчени още 6-ма претенденти от страната ни.

Правосъдният министър е споделил на европрокурора, че е уведомил Висшия правосъден съвет за упованията квотата да бъде бързо запълнена, с цел да проработи европейската конструкция.

От българска страна, прокурор номер едно на Европейският съюз е получила увещание за сполучливо съдействие сред българската и общностната прокуратура.

В Tуитър Иван Гешев добави, че с Лаура Кьовеши са разискали провокациите пред магистратите в битката против проведената престъпност и корупцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР