Приключилият 74-и фестивал на италианската песен поднесе много емоции на

...
Приключилият 74-и фестивал на италианската песен поднесе много емоции на
Коментари Харесай

Фестивалът в Сан Ремо: Много звезди, неочаквани таланти и спомен за присъстващите отсъстващи

Приключилият 74-и фестивал на италианската ария сервира доста страсти на почитателите на италианската музика, само че макар че политиката съвсем не присъстваше, разнородни полемики не липсваха.

Фестивалът беше извоюван от младата Анджелина Манго , щерка на починалия артист Манго, наложил стила на средиземноморския поп, и на някогашната вокалистка на „ Матия Базар “ Лаура Валенте. На второ място остана рапърът Джолиер , пеещ на неаполитански акцент и възприеман от доста младежи от проблематичните квартали на Южна Италия като лъч на вяра и по-светло бъдеще. На трето място се класира Анализа , известна с усета си към експериментирането с музикалните жанрове.

— Sanremo 2024 (@sanremo2024)
Тридесет реализатори от четири генерации се бореха за огромната премия на фестивала. 

Разнородният асортимент по възраст и по род на участниците в конкурсната стратегия, както и на специфичните посетители, подсигурява висока гледаемост през петте фестивални вечери. Между над 10 милиона и над 12 милиона фенове всяка вечер заставаха пред екраните, с цел да се насладят на шоуто в спектакъл „ Аристон “, продължаващо много след среднощ. Финалната вечер беше гледана даже от над 14 милиона фенове, пишат " Република " и " Месаджеро "..
Послания в песните в конкурсната стратегия
Повечето песни, борещи се за огромната премия, бяха отдадени на безконечната тематика за любовта. Под формата на балада, на денс парче или на латино ария, за любовта, за възприятието на влюбване, за раздялата, за неналичието на обичания пяха групите „ Рики е  Повери “,  „ Дъ Колърс “, „ Санти Франчези “, „ Неграмаро “, „ Ил Воло “ и артистите Роз Вилен, Ема, Ренга и Нек, Саджовани, Мистър Рейн, Манини, Диодато, Клара, Гадзеле, Фред Де Палма, Джолиер.

Но редица реализатори избраха и по-различни тематики. Песента на Алесандра Аморозо беше обръщение за това по какъв начин да се научиш да се изправяш в живота след понесените удари. Рапърът Алфа (Андреа де Филипи) извърши динамична ария за това по какъв начин човек не би трябвало да се обръща обратно и да позволява предишното да трови живота му. Победителката Анджелина Манго със своето танцувално парче с латино детайли се спря върху тематиката за скуката в всекидневието на хората и по какъв начин човек да се научи да живееш пълноценно. Анализа (Скароне), класирала се трета, също показа латино денс парче, в което отправяше посланието, че всеки човек има своите си мании и моментни полуда и би трябвало да бъде одобряван с неговите недостатъци.

Vince Angelina Mango
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР