Приключили са обиските на сградата на Нове Холдинг, собственост на

...
Приключили са обиските на сградата на Нове Холдинг, собственост на
Коментари Харесай

6566 незаконни антики прибрани от офисите на Божков

Приключили са обиските на постройката на " Нове Холдинг ", благосъстоятелност на обвинения предприемач Васил Божков. В постройката се обитаваше музей с културни полезности. Претърсването стартира на 30 януари тази година и е приключило на 1 октомври. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева на преднамерено свикана конференция.

6566 са нелегално добити и държани от Божков. Те се съхраняват в нарушаване на всевъзможни интернационалните стандарти. За огромна част от тях прокуратурата смята, че са изкопани от иманяри на територията на страната. Вещите са предадени за предпазване на Министерството на културата, НИМ и Националната художествена изложба.

Ще бъде предоставена съдебно-археологическа експертиза на екип от интернационалните специалисти. Ако експертизата потвърди противозаконният генезис на артефактите, те ще бъдат иззети и оповестени за обществена държавна благосъстоятелност, разясни Милева.

Налични са доказателства, че оценките на записаните предмети са съзнателно занижени -  показани били като движими имущества, които не съставляват интерес, заяви още Милева.

Ако бъдат събрани задоволително доказателства, ще бъдат подхванати процедури за оповестяване на сбирката " Божков " за движима държавна благосъстоятелност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР