Приключиха всички процедури и тестове, необходими за започване на производство

...
Приключиха всички процедури и тестове, необходими за започване на производство
Коментари Харесай

Ростовската АЕЦ ще произвежда медицински кислород

Приключиха всички процедури и проби, нужни за започване на произвеждане на медицински О2 в Ростовската АЕЦ и доставките му до районни медицински центрове в Русия.

Газообразният медицински О2 е нов артикул за атомните експерти, само че е извънредно издирван през днешния ден. Той се употребява за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза и пневмония, както и на болести на дихателните органи и системите за кръвообращение. Изключително значим е за болните в реанимациите и за интензивна терапия по време на хирургични интервенции.

Кислородът ще се създава въз основата на азотно-кислородната станция на предприятието. Максималната мощ на оборудването е 40 кубически метра в час. Такъв размер стига за работа на един уред за изкуствена вентилация на белите дробове в границите на три денонощия. „ За Ростовската АЕЦ приемането на позволение за произвеждане на медицински О2 не е просто ново направление на нашата активност, а и обществена отговорност “, съобщи шефът на Ростовската АЕЦ Андрей Салников.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР