Приключи един страхотен уикенд за българската художествена гимнастика. Общо десет

...
Приключи един страхотен уикенд за българската художествена гимнастика. Общо десет
Коментари Харесай

Десет медала за българските гимнастички от двата турнира в Рига

" Приключи един страховит уикенд за българската художествена гимнастика. Общо 10 медала от двата шампионата и всички наши представителки ще се приберат в София с медали " - това оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика на формалната си Facebook страница.
 
Във финалите при дамите нашите представителки завоюваха четири медала - Катрин Тасева сграбчи златните медали във финалите на обръч и лента, а Ерика Зафирова се пребори за две бронзови оценки - на топка и бухалки. На обръч тя получи оценка от 17.600, което я подреди на най-високото място на почетната стълбичка. Втора се класира Саломе Пашава от Грузия със 17.150т, а трета - Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050 т.

 
На топка за финалите се класира единствено Ерика Зафирова, която завоюва бронзовия орден с оценка от 16.650 т. Златото завоюва Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350 т, а среброто - Алин Харнаско от Беларус със 17,200 т.
 
На бухалки имаше две финалистки от България. Катрин позволи груби неточности и изпускане на апарат отвън терена и остана на седмо място, а Ерика се хвърли извънредно самоуверено и не си спести нищо, което и донесе втория орден - бронз на бухалки.
   
ДЕСЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ " Baltic hoop " и " Riga spring " (обобщение на надпреварата, създател Юлиана Кесарова)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР