Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не

...
Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не
Коментари Харесай

Как се прави маслено тесто

Приготвянето на тестени храни има своя мурафет. Понякога рецептите не са комплицирани като артикули, само че пък има повече месене или тъкмо време за втасване и прочие За да си създадем маслено тесто не е належащо чак толкоз време или някаква специфична подготовка. Хубаво е да се извършват продуктите по рецептата прецизно, изключително в случай че го приготвяте за първо път. След като един път сте видели какво се получава, можете да си позволите да сложите и нещо друго, да замените артикул и т.н.

Ето какво ви е належащо за масленото тесто:

Необходими артикули: 1 бр яйце, 1 отново. масло, 250 г брашно, 2 с.л вода

Начин на подготвяне: Първо, с цел да стане идеално тестото, е належащо да пресеете брашното през решето. Независимо какво приготвяте с брашно, пресяването е наложително, в случай че желаете сигурно да се получи най-хубавия краен резултат. С пресяването в брашното влиза въздух. Следва да си разбиете яйцето в обособен съд. Към брашното прибавяте студеното масло на кубчета, като го стривате дружно с брашното сред пръстите си – да се получат трохи. Работете бързо. Топлината от ръцете размеква маслото в тестото, което не е желателно.

Важно е също да се подчертае, че маслото не трябва да е изцяло разтопено, задачата е да останат бучки в самото тесто, да се усеща. Правите кладенче в брашното, което към този момент е смесено с мазнината и наливате яйцето. Започвате да добавяте брашно от външната част към центъра на кладенчето, до момента в който се оформи тесто, в случай че е належащо добавяте вода. Следва хубаво да омесите тестото и да го сложите в ледник за половин час.

Масленото тесто може да бъде приготвено с мехлем или с масло. Можете също да си извършите и тесто с композиция от двете. Най-вкусно се получава тъкмо по този метод. Повечето домакини, обаче избират маслото, тъй като в десертите, които сервира студени, свинската мехлем няма да има прелестен усет.

 Пай с маслено тесто

Комбинацията сред двете мазнини е доста подобаваща за солени тестени изненади, в които има разнообразни типове плънка. Независимо какво сте решили да слагате, солените артикули в композиция с аромата на тестото с два типа лой е страхотна. Добре е, тези тестени вкусотийки да се ядат топли, даже горещи.

С маслено тесто предлагаме да опитате от тези предписания:

- маслен кекс;

- маслени бисквити;

- маслен пай;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР