Приготвянето на суфле обратно на популярното схващане е всъщност много

...
Приготвянето на суфле обратно на популярното схващане е всъщност много
Коментари Харесай

Шестте стъпки и петте форми за перфектното суфле

Приготвянето на суфле назад на известното разбиране е в действителност доста елементарно начинание. Всъщност горещият въздух е най-важният детайл за всяко суфле - той го кара да се надуе. А в случай че въздухът навлезе в сместа и я опечете, то тогава суфлето ще се надуе.

Разбира се, вашият бухнал шедьовър в последна сметка ще спадне напълно скоро, само че всички положителни суфлета спадат. Ако пък не спадне, то или сте поставили повече брашно, или е препечено.

Ако изваждайки суфлето от фурната, незабавно го сложите на масата пред своите посетители, те ще имат задоволително време да се възхитят на неговия превъзходен тип, преди неизбежно да се сплеска.

Суфлетата са извънредно бързи за подготвяне и са доста прелестно занятие. Може да включите въображението си да опечете суфлета в разнообразни форми, които ще основат въодушевление на вашето празненство, или пък да употребявате примес за суфле като горен пласт за плънка на пайове. Вариантите за сладки и солени пухкави изкушения са толкоз доста и могат постоянно да основат многообразие във вашето всекидневие. Просто се възползвайте от тях.

Но за съвършеното суфле има някои правила, които в случай че спазвате, ще се учудите какъв брой е елементарно и занимателно да си приготвите това прелъщение.

1. Още преди да започнете да биете белтъците, фурната би трябвало да е гореща, а формичките - готови;

2. Основната примес би трябвало да сте приготвили, преди да разбиете яйцата;

3. Белтъците би трябвало да са разрушени на твърда пяна, с цел да поемат допустимо най-вече въздух. При вкарването на белтъчната пяна би трябвало доста леко да се разбъркат двете смеси;

4. Веднъж готовата, разбърканата примес незабавно се разпределя във формите и се вкарва в горещата фурна, да се пече;

5. Не се изкушавайте да отворите фурната, преди избраното време за печене. Студеният въздух, който ще нахлуе, ще има негативен резултат върху вашето суфле;

6. Много е значимо сместа да бъде с тъкмо изискваната плътност- в случай че е по-рядка, няма да се надуе, в случай че е прекомерно твърда - ще се получи същински кратер в средата;

А в галерията горе може да разгледате някои от нашите атрактивни оферти за разнообразни форми, в които да изпечете суфле, с цел да разнообразите и да избягате от общоприетите такива.

Използвайте въображението си и си създайте личен жанр при приготвянето на суфле. Лесно е.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР