Приготвянето на паста изглежда като едно от най-лесните неща: да

...
Приготвянето на паста изглежда като едно от най-лесните неща: да
Коментари Харесай

Митове за приготвянето на паста

Приготвянето на паста наподобява като едно от най-лесните неща: да сложиш да заври вода, да пуснеш вътре някакви макаронени произведения, да си засечеш времето, маркирано на опаковката, и готово. Сипваш в няколко чинии, заливаш със сос и вечерята ти е подготвена. Простичко, нали?

Всъщност истината е малко по-различна и неправилните схващания за приготвянето на тази италианска храна са доста. Тук ще приказваме за няколко метода, които италианците одобряват за общо знание, а ние по-скоро за вест.

1. Ако не добавяте лой към водата за готвене, тестените произведения ще се слепят.

Всъщност единственото нещо, което се случва, когато прибавите лой към водата, е да не позволите сосът да се слепи с пастата и несъмнено да я похабите. Всичко, от което се нуждаете, с цел да сте сигурни, че тестените произведения няма да се слепват, до момента в който готвите са: да се уверите, че в съда има доста вода; да разбърквате по време на готвене; да се уверите, че водата е завряла, когато добавяте макаронените произведения.

2. Нямате потребност от доста вода за готвене

 спагети

Всъщност имате потребност. Препоръките варират, само че нормално се предлага сред 4 и 6 литра вода за кг паста. Това е належащо преди всичко, с цел да не се слепва пастата. На второ място по този начин се разрежда нишестето, което се освобождава от тестените произведения, тъй че да не получите в действителност лепкава макаронена вода, която още веднъж може да аргументи срастване.

3. Не е належащо водата да е завряла

Заврялата вода още веднъж оказва помощ да се предотврати слепването на пастата ви, когато я добавите за първи път и по време на готвене, и ви оказва помощ да развиете подобаващия пълностоен мирис, който би трябвало да имат положителните макаронени произведения.

4. Няма потребност да солите водата преди да сложите пастата

Мнозина не виждат потребност да солят водата, в случай, че след това се соли пастата или сосът към нея и по този начин реализират същия резултат. Но тук италианците не са съгласни. Ако не посолите водата вашите макарони или спагети ще са безвкусни и без мирис, тъй като усетът им няма да се развие вярно.

 Митове за приготвянето на паста

5. Изплакнете пастата със студена вода след подготвяне

Наистина няма потребност да вършиме това, в случай че не планирате да употребявате пастата в студена салата от макаронени произведения. В противоположен случай просто изплаквате скъпоценни нишестета и още веднъж вашият сос няма да се задържа върху пастата.

Това са главните легенди за приготвянето на тази другояче невероятна част от италианската кухня.Ако се чудите какво да сготвите за вечеря в този момент е моментът да ги изпробвате и да се убедите тяхната правота.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР