Приготвянето на храна и представянето ѝ след това на хората

...
Приготвянето на храна и представянето ѝ след това на хората
Коментари Харесай

Най-луксозните и скъпи хранителни съставки в света

Приготвянето на храна и представянето ѝ по-късно на хората по грациозен и моден метод се смята за огромното изкуство. Лесно е да се направи оценка и цена на ястието съгласно съставките вложени в него.

Ако съставките на приготвената храна са скъпи, от това естествено следва и цената му да е по-висока, само че в случай че съставките на ястието са евтини и елементарни, то това автоматизирано понижа цената му.

Храната, която се употребява от несъмнено лице, също демонстрира и неговата класа. Тези от тях, които имат огромни благоприятни условия, се радват на извънредно първокласна храна и средата, която посещават е на по-високо равнище, до момента в който хората с ниски приходи не могат да си разрешат разкош храна и се любуват единствено на артикули, съставки и храна според от техния статус.

В този свят има стотици най-скъпи съставки, употребявани при приготвянето на храна, които доста от нас даже не сме виждали, чували и опитвали.

 Най-луксозните и скъпи хранителни съставки в света

Тези разкош съставки се смятат за скъпи, тъй като не са постоянно разполагаем на пазара, както и подготовката на сходни съставки е доста сложна. Ястията, приготвени благодарение на тези детайли, са най-скъпите и първокласни, сготвени с доста внимание, фикция и професионализъм.

Белият трюфел е водещ в класацията със своите цени от 3000 до 5000 $. Тази чудна и безбожно скъпа гъба се смята за единствена по рода си разкош съставна част, която пораства най-вече в Италия, Франция и Хърватия. Трюфелите се отглеждат доста мъчно и за намирането им се употребяват кучета, особено подготвени да ги търсят. Използват се за тестени произведения, ястия с яйца, месо и сирене.

Шафранът е присъщ със своя цвят и с това че е най-скъпата фалшификация в света. Добива се от цветовете на шафранов минзухар и цъфти единствено един път в годината. Колкото и прочут да е шафранът, той не е наличен за всеки. С присъщ горчив усет и ослепителен цвят и хората докоснали се до усета му го разказват като усет на сено. Цената му за кг може да доближи до 10000 евро, като цената му се прави оценка съгласно сорта, цвета, усета и аромата. Характерния му златисто-жълт цвят го прави желан от доста кулинари по света.

 Най-луксозните и скъпи хранителни съставки в света

Ванилията е другата най-скъпа съставна част в света. Всички знаем за прахообразните дребни пакетчета, които купуваме за ароматизиране на десерти и сладкиши. Но ванилията надалеч не е това, което сме привикнали да употребяваме. Ваниловата орхидея цъфти единствено за няколко часа в годината, и дребна част от цветовете ѝ се опрашват единствено от един тип пчели. Изключително трайна фалшификация е и при вярно предпазване може да издържи до 36 години. Цената на същинската ванилия варира сред 3000-4000 $.

Копи Лувак е най-скъпото кафе в света. Цената му варира сред 500 и 1500 евро за кг. Използва се всеобщо в Япония и Америка. Кафето се извлича от животно наречено палмова цибетка, което го прави неповторимо и доста скъпо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР