Приемат се номинации за присъждане на награди Варна за ярки

...
Приемат се номинации за присъждане на награди Варна за ярки
Коментари Харесай

Стартират номинациите за награди Варна за ярки постижения в областта на културата

 Приемат се номинации за отсъждане на награди " Варна " за ярки достижения в региона на културата. Срокът за кандидатстване е най-късно до 31 март 2021г., като след тази дата оферти няма да се преглеждат.

Номинациите са писмени и се адресират до ПК " Култура и духовно развиване " на Общински съвет – Варна. Право на присъединяване в състезанието имат обособени създатели и креативен колективи. Предложения за отличаване на творби на създатели и креативен колективи, дейци на културата и институции могат да вършат креативен съюзи и сдружения, организации, жители.

Документите, които се изискват, са: обосновка nа кандидатурата в размер до две машинописни страници; къси биографични данни на създателя (твореца или креативния колектив) и авторски материал или презентация на творбата.

Членовете на журито за награди " Варна " също могат да вършат стимулирани оферти по време на съвещанията, които се означават в протоколите.

Съгласно статута на оценката огромната премия " Варна " е една и се дава за изцяло творчество и изключителни достижения и принос в националната просвета на създател, живял и творил във Варна, или на креативен колектив и културен институт, работещ на територията на общината.

С премия " Варна “ се отличават също създатели и креативен колективи с съответно произведение, осъществено на територията на града, или живописен факт с действителен принос за културния живот на Варна за съответната година. Присъждат се награди в следните девет категории: литература, изобразителни изкуства, спектакъл, опера, музика, танц, кино, архитектура и  публицистика.

Наградите са форма на стимулиране на най-обещаващите забавни феномени в региона на културата, гения и креативната интензивност в подтекста на спецификата на културната среда на община Варна.

Награда " Варна " е признанието на жителите на общината към създателите и дейците на културата на Варна за техните креативен достижения през годината и за заслугите им в развиването на българската национална просвета и за издигане нивото на духовния живот на града.

 

Пълният текст на известието на ПК " Култура и духовно развиване “ е оповестен на уеб страницата на Общинския съвет.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР