Кузман Илиев написа много силен коментар в социалната мрежа, свързан

...
Кузман Илиев написа много силен коментар в социалната мрежа, свързан
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Светът се готви за последната си война!

Кузман Илиев написа доста мощен коментар в обществената мрежа, обвързван с войната в Украйна възходящото напрежение по света.

Качваме обявата на икономическия и политически анализатор без редакторска интервенция:

Европа има потребност от умела дипломация, не от помпане на имперски мускули. Геополитическите лилипути Макрон и Камерън изпращат френски бойци в Украйна и приканват с английски ракети да се обстрелват Москва и Крим.

Оправиха всички проблеми на деградиралите си незаконни гета - в миналото велики страни, - та да се вършат на Наполеоновци. Отговорът: руснаците стартират нуклеарни учения. Мобилизират над 1.3 милиона индивида. Светът се готви за последната си война.

Без запаси и евтина лична сила, потънала в задължения и високи цени, Европа се трансформира в застаряваща аристократка с пуделче и патерици. И никой не я почита.

Проблемът е, че безгръбначните й политици загърбиха християнските полезности и свободата на мозъка и предприемчивостта. И през днешния ден мощно теглят дълг на национално и европейско равнище, с което да помпат благодетелите си - производителите на оръжия и ВЕИ олигарсите… Всичко това за сметка на земеделци, производителите и промишленост, която или умира, или бяга в Съединени американски щати, да речем.

А бутафорните Екологичен потенциал и Европейска комисия по през целия ден се борят дезинформацията, където и да им се привиди - в действителност извършвайки най-обикновена цензура. Много демократично, няма що.

Евроатлантическите самозабравили се водачи докараха популацията на в миналото великия остарял континент до обстановка, в която да не си знае пола. Да не смее да излезе от у дома и да си думка шотове до обратен тласък, без даже помен от здрав разсъдък. Да истерясва инфатилно за шок на целия останал свят - Азия, Близък изток, Африка и Латинска Америка.

Междувременно ни готвят крайна война с Русия и Китай, допускайки F-16 с евентуален нуклеарен заряд в потресаващо подивялата Полша или стопански премазаната Украйна. Натяга се пружината в Южно-китайско море. А Китай не нито Либия, нито Ирак - ако някой е не запомнил.

Европейските анти-лидери през днешния ден анатемосват китайците, че създават действителни артикули, заливайки европейския пазар. Воят е безконтролен, тъй като в случай че този на ниска цена импорт секне - цените в западните магазини ще изхвърчат, а хората ще излязат на улиците и ще ги пометат.

Общественото мнение и в Съединени американски щати, и в Европа е в шок от безсрамното безмълвие и поддръжката за геноцида над цивилни в Газа. Но за това няма баджове и знаменца по профилите у нас. Не е спусната позивната, не е съвременно, не е влиятелно!

Ние даже нямаме концепция какво се задава в Черно море или до какво може да доведат ответните дейности на Турция, ако Натаняху нападна над 1.5 милиона бежанци в Рафах в идващите часове или дни. Живеем си нехайно, хилим се до момента в който си пием латето или ракията. Блажени са нисшите духом - само че към този момент стана рисково да сме такива!

Време е за отпор, другояче ще ни е позор от внуците - в случай че въобще доживеем да ни осъждат къде сме бляли, до момента в който тези неща се случват под носа ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР