Във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара

...
</TD
>Във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара
Коментари Харесай

Въвеждат промяна в движението на влакове за Русе

Във връзка с модернизацията на коловозното развиване на Централна гара София от през днешния ден, 07.05.2024 година, се вкарва смяна в придвижването на влаковете, които идват и отпътуват главно от и към северното направление (Мездра, Видин, Варна, Русе).

Проектът за развиване и рационализация на железопътен възел София навлиза в нов стадий на осъществяване. За да бъде допустимо по-нататъшното реализиране на строителните действия, само че и в същото време отчасти допустимо влаковото придвижване и маневрена активност, в железопътния възел ще бъде прекратено придвижването на влаковете от шести до дванадесети коловози. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развиване на Централна гара София да продължат 15 месеца.

Предстоящите действия ще обиден най-много влаковете по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе, част от които ще завършват и стартират придвижването си в/от жп гара София-Север.

Създадена е организация за достъп и обслужване на пасажерите от и до Централна гара София  чрез  подсигуряване на електромотрисни влакове (ЕМВ), които ще правят прехвърляния на идващите и заминаващите пасажери от Централна гара София до и от жп гара София-Север. За тези влакове е обезпечена единствената опция за достъп до гара София, като те ще идват и отпътуват единствено на тринадесети преден коловоз при шести перон.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР