Приема се, че родното място на бананите са райони с

...
Приема се, че родното място на бананите са райони с
Коментари Харесай

Закусете с банани. Ето защо

Приема се, че родното място на бананите са региони с екваториален и субтропичен климат на Азия, Индия и Китай. Дълго време точно там те се смятаха за свещени артикули. Днес те са просто страхотна алтернатива за закуска.

Бананите съдържат доста лесноусвоими и разнородни хранителни субстанции, минерални соли и витамини. Също по този начин бананите съдържат ефедрин, който подтиква централната нервна система и има тонизиращ резултат.
-->
За подобен тонизиращ резултат е задоволително да се хапват единствено по един или два банана дневно.

Освен това бананите се употребяват за лекуване на стомашни болести. Те се предписват при диария, улцерозен колит, ентерит, дивертикулит, чернодробни проблеми, нефрит, уролитиаза, стоматит.

Известно е, че бананите имат успокоителен и антиконвулсивен резултат при епилепсия и нервност. Те се употребяват и като лек за импотентност. А хората с хипертония и атеросклероза се предлагат да ги ядат в дните на недояждане, в случай че им е мъчно да устоят на апетит.

Експертите обаче не поучават да ядете банани на празен корем. Те се усвояват постепенно, тъй че би трябвало да се употребяват на дребни порции и да се дъвчат добре.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР