Придобилият скандална слава атаман Виктор Петрович Водолацки иска да влезе

...
Придобилият скандална слава атаман Виктор Петрович Водолацки иска да влезе
Коментари Харесай

Атаман - олигарх иска да влезе в Думата от окупиран Донбас

Придобилият скандална популярност атаман Виктор Петрович Водолацки желае да влезе още веднъж в Думата от окупиран Донбас.

Европейският съюз даже му наложи наказания като ръководител („ атаман “) на Асоциацията на съветските и задграничните казашки въоръжени сили. Причината е, че като член на Държавната дума от 2007 година той поддържа противозаконната анексия на Крим от Русия, по този начин и за противозаконната окупация на Донбас.

Жителите на Донбас, включени в изборните описи на Ростовска област, само че нямащи непрекъсната регистрация на територията на Руската федерация, ще могат да гласоподават за депутати в Държавната дума единствено по федерален изборен окръг, уточни пред ТАСС Виктор Водолацки.

Биографията на атамана демонстрира, че той има усет да извлича полза от политическите обстановки. През 90-те години на предишния ХХ в. той не съумява да влезе интензивно в политиката, само че открива нишата на казаците в Ростовския район на Русия.

Той интензивно се включва и в държавната самодейност на тогавашния президент Борис Елцин за връщането на отнетите при колективизацията земи на казаците.

Но вместо това Виктор Водолацки интензивно употребява малките врати в закона и цялостни свои офшорни сметки в чужбина. Неговите дейности провокират отчаяние и доста локални казаци се записват в други организации. Останал без членове не стряска Виктор Водолацки, който си записва своя казашка организация.

Тя дава съображение на атаман Водолацки да претендира за отпусканите от съветското държавно управление целеви дотации за развиването на районите, населявани с казаци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР