Причините, заради които хората се отказват от консумацията на месо,

...
Причините, заради които хората се отказват от консумацията на месо,
Коментари Харесай

Основните видове вегетариантсво

Причините, поради които хората се отхвърлят от потреблението на месо, са разнообразни, което изяснява ненапълно разделянето на категории във вегетарианството.

Някои хора стопират месото като митинг против фабриките, които го създават, а други, тъй като не желаят да бъдат убивани животни, с цел да се нахранят.

И до момента в който специалистите не престават със разногласието за изгодите и вредите от вегетарианството, немалка част от хората избират някоя от петте групи на хранителния режим, в която се включват.

 Риба

Флекситарианци

Това е една от най-новите групи вегетарианци, назоваваща хората, които са фенове на полувегатарианския метод на живот. Флекситарианците се хранят главно с храни от растителен генезис, като включват в менюто си млечни артикули, яйца и единствено понякога месо и риба.

Според флексиратианството месото, което се употребява, би трябвало да е набавено единствено по етичен метод т.е. животните би трябвало да са живеели на независимост и да са се хранили с органични храни.

Част от флекситарианците хапват локални произведения, единствено когато им ги сервират на огромни обществени събития, като в дома си в никакъв случай не готвят месо.

Песцетарианци

Песцетарианците са също са измежду новите групи вегетарианци. Името на тази група произлиза от италианската дума pesce, която значи риба.

 Млечни артикули

Песцетарианците употребяват морска храна, само че не и другите типове месо. Този хранителен режим е избиран от доста хора, които желаят да си набират спомагателни протеини.

Морската храна е основен източник на протеини, потребни мазнини и някои минерали.

Лакто-ово вегетарианци

Това е най-популярната форма на вегетарианството и към нея се включват най-вече хора. Лакто-ово вегетарианците не се хранят с никакво месо, само че употребяват други артикули от скотски генезис като мляко, сирене, кашкавал и яйца.

Към тази група спадат и ово-вегетарианците, които хапват яйца, само че не ядат млечни артикули.

Вегани

Хранителният режим на веганите се базира единствено на растителни храни, като хората от тази група се отхвърлят от потреблението на месо и храни с скотски генезис.

Веганите нормално употребяват единствено зеленчуци, плодове, ядки, бобови растения и пшеница. Голяма част от тези хора даже не употребяват артикули с скотски генезис като да вземем за пример кожа.

 Суровоядци

Суровоядци

Суровоядците се въздържат от потреблението на всевъзможни артикули от скотски генезис. Хората от тази група се хранят единствено с храни, които са приготвени при избрана температура, тъй като се счита, че при обработка в храната се образуват канцерогенни субстанции.

Менюто на суровоядците включва мед, ядки, корени и кореноплодни зеленчуци, плодове и зърнени храни като пшеница, соя, ечемик и царевица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР