Причината за това са сигнали от работещите в здравното заведение

...
Причината за това са сигнали от работещите в здравното заведение
Коментари Харесай

Инспекцията по труда ще проверява видинската болница

Причината за това са сигнали от работещите в здравното заведение санитари, които настояват че от година не са получавали пари за работа на първа линия в изискванията на пандемия.

Проверката на болничното заведение ще бъде разпоредена от здравния министър Асена Сербезова. Това стана ясно след среща сред нея и представители на профсъюз „ Защита “:

" Жените изрично настояват, че парите, които взимат от Covid, по-късно представители на администрацията им взимат назад. Документи няма. Има както се споделя, честната дума на дамите. Те получават от една година пари на първа линия и идва човек от администрацията, който споделя: " Трябва да ги върнете назад ", съобщи ръководителят на синдиката Красимир Митов.
свързани новини3779на 17.12.2013
Петима души от болничното заведение са в гладна стачка. Те са били уволнени на 14 декември.

Уволнените чиновници не са подавали сигнали до институциите. Единствено са поискали подпомагане от синдикатите. Те, от своя страна, чакат резултатите от идните инспекции и упорстват уволнените чиновници да бъдат върнати на работа:

" Някои от дамите, които трети ден гладуват, сега имат към този момент здравословни проблеми. Не е индивидуален случай, не е единствено Видин. Чакаме какво ще каже министерството, по какъв начин ще реагират. Тогава допускам, че ще излезнат и останалите да имат смелостта към този момент да проговорят ".

Според ръководителя на синдиката " Защита " Красимир Митов такава процедура има и в други лечебни заведения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР