Прибираме се от работа след пореден стресов ден, сядаме на

...
Прибираме се от работа след пореден стресов ден, сядаме на
Коментари Харесай

Стойте далеч от телевизора, когато изпитвате депресивни мисли

Прибираме се от работа след следващ стресов ден, сядаме на дивана, взимаме обичана храна и пускаме телевизора… или пък не?

Колкото и изкушаващо да ни се коства да прекараме часове, без да мърдаме от мястото си и да превключваме из каналите на тв приемника, когато се усещаме тъжни, специалистите поучават, че това не е най-хубавият метод да се оправим с депресивните мисли и напрежението.

Проучванията на психолозите потвърдиха, че несъразмерното стоене пред екрана, може да ускори проблемите с психологичното здраве и даже да сътвори нови – изключително в случай че става дума за новините.

Не ни разбирайте неправилно – всеки човек има потребност да бъде информиран и това е част от нашата същина. Но отрицателните вести, които сега са в остатък, може да провокират признаци на посттравматичен стрес даже и у хора, които нямат никаква връзка с това, което виждат на екраните.

 Стойте надалеч от тв приемника, когато изпитвате депресивни мисли

А тъкмо в този момент следим повишение на интереса на феновете – съгласно статистика на компанията Comscore единствено през първата седмица на карантината в Америка измененията в интензивността на потребителите били обилни – 13-процентов растеж в гледаемостта.

Макар и малкия екран да е навлязла в живота ни в началото, с цел да ни улеснява, осведоми и забавлява, в моменти на тествания слушането на отрицателните вести непрекъснато може да докара до съществено затрудняване на психическото положение на феновете.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР