При висок градус на напрежение започна пленарното заседание в четвъртък,

...
При висок градус на напрежение започна пленарното заседание в четвъртък,
Коментари Харесай

ПП обвини хартиената мафия в покушение срещу демокрацията и напусна заседанието на НС

При висок градус на напрежение стартира пленарното съвещание в четвъртък, откакто от " Продължаваме промяната " напуснаха пленарната зала в символ на митинг против одобряваните цяла нощ ремонти в изборния кодекс. Това стана след изказване от името на групата от нейния ръководител Андрей Гюров.

" Това, което се случи тази нощ, беше един фарс, една насмешка, в която всички маски паднаха, за да се подмени вотът на жителите. Това беше нахлуване против демокрацията ", съобщи в декларация от трибуната Гюров. Той стачкува против връщането на смесеното гласоподаване и с хартиена бюлетина, против закриването на регион " Чужбина ", повдигането на прага за разкриване на изборна секция там и премахването на публичния съвет към ЦИК, както реши по време на рекордно дългото си съвещание правната комисия.

" Покушение против демокрацията ", го заключи Гюров. " Вече машините няма да пазят никакви данни, те са превърнати в принтетри на бюлетини, печатат бюлетината и след това ГЕРБ и Движение за права и свободи броят ", заключи депутатът от Политическа партия, след което цялата парламентарна група напусна залата.

Последва остра реакция от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разгласи: " Мафията напуща ". Карадайъ обърна внимание на ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов да прави забележка и да санкционира с премахване от съвещания депутати, които " назовават съперниците си мафия ".

" Народни представители, които в очевидно нарушаване на закона обитаваха във властта, заедно с машинациите с машините, съгласно тях това е народна власт, а тези, които се пробват да вкарат един естествен ред по европейски модел, те този модел да го назовават мафия ", възкликна водачът на Движение за права и свободи. " Тези, които се окачествиха какви са на терена на политиката, те си отпътуваха ", установи той неналичието им. А Рашидов реагира на упрека, че не ги порица в точния момент, с репликата: Съжалявам, само че няма на кого да направя забележка ".

Няколко минути по-късно пленарната зала избухна в смях, откакто Кирил Петков се върна, с цел да попита нещо представител на администрацията на Народно събрание на трибуната.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР