Времето е достатъчно, за да могат да бъдат удостоверени машините.

...
Времето е достатъчно, за да могат да бъдат удостоверени машините.
Коментари Харесай

Мундров: Не смятам, че ще има проблем с машинното гласуване

" Времето е задоволително, с цел да могат да бъдат удостоверени машините. Такова време не е имало преди никои избори досега. Смятам, че в границите на тези две седмици ние ще удостоверим машините и ще предоставим опцията на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните изборни комисии ", сподели още Валентин Мундров.. 

Той напомни, че на изборите на 9 юни ще има над 11 600 машини. Във всички секции е планувано да има и видеонаблюдение по време на броенето на бюлетините след края на изборния ден. Видеонаблюдението ще може да се гледа онлайн, а записи могат да бъдат открити на evideo.bg.

По думите му в министерството на електронното ръководство е построена предпазена среда с условия и правила. " В нея никой не може да влиза с телефон ", посочи Мундров.

Той добави, че е експерт и над 20 години се занимавам с осведомителни технологии. " Моята цел постоянно е била да бъдат предоставени услуги на жителите и бизнеса, тъй че да бъде улеснен животът им. С господин Йоловски сме задоволително добър екип. В рамките на 9 месеца направихме положителни неща за хората ", сподели още той.

В отговор на въпрос има ли хакерски атаки към уеб сайтове на държавни институции поради идните избори, служебният министър сподели, че такива опити има непрестанно. Министерството на електронното ръководство, дружно с други ведомства съумяват да се оправят, добави той. Според Валентин Мундров атакуващите са спонсорирани от непознати страни.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР