При сериозен интерес премина презентацията Респираторни вирусни инфекции“, представена миналата

...
При сериозен интерес премина презентацията Респираторни вирусни инфекции“, представена миналата
Коментари Харесай

Д-р Анелия Гоцева, дм, представи презентацията „Респираторни...

При сериозен интерес мина презентацията „ Респираторни вирусни инфекции “, показана предходната седмица в МБАЛ „ Уни Хоспитал “ пред общопрактикуващи лекари от района, както и лекари и експерти по здравни грижи от лечебното заведение.
 Д-р Анелия Гоцева, дм, шеф на Лаборатория Вирусология в болничното заведение показа данни за разпространяването, клиничното протичане и вирусологичната диагностика на вирусните инфекции, засягащи дихателните пътища, които са постоянно срещани и засягат всички възрастови групи. В лабораторната процедура най – постоянно употребяваните диагностични способи са бързите имунохроматографски проби за детекция на вирусен антиген и PCR диагностика.
 Д-р Гоцева акцентира, в отговор на множеството сложени въпроси, че опциите за етиологично лекуване на респираторните вирусни инфекции са лимитирани. Понастоящем само е налична характерна терапия против грип, която се организира с одобрени две групи противовирусни средства. По отношение на останалите вирусни инфекции се ползват неспецифични препарати с необятен противовирусен набор. Особено значимо е пациентите да се изследват и да не прибягват към самолечение или ненужна приложимост на антибиотици, които не са ефикасни против вирусни причинители. Лекцията е част от научно-образователната стратегия на МБАЛ „ Уни Хоспитал “ и политиката на лечебното заведение за повишение квалификацията на лекарите в болничното заведение и здравната общественост в района.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР